sâmbătă, aprilie 20 www.impactinolt.ro

Dosarul de corupție de la Vitomirești – viceprimarul comunei, sub control judiciar


Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Vitomirești, Radu Ion Lucian, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu interdicția de a-și exercita atribuțiile.

Viceprimarul este cercetat în același dosar de corupție în care au fost arestați preventiv săptămâna trecută Robert Rotea, fostul primar al comunei Vitomirești, împreună cu Mircea Ungureanu, cunoscut ca „Pisicu”, administrator al firmei Old &New Construct din Slatina, și Gheorghe Trăneci, administratorul unei firme din Vâlcea.

La data de 09 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul Rotea Ion Robert și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri (n.red. Mircea Ungureanu), inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect ,,Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt”. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor. În contextul menționat mai sus, în perioada 2019-2021, inculpatul Rotea Ion Robert, în calitate de primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei comunei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă. De menționat este faptul că, fondurile necesare realizării proiectului ar fi fost obținute de inculpatul Rotea Ion Robert prin depunerea la autoritatea de gestionarea fondurilor publice a mai multor documente false (parte din ele emise de către liderul asocierii). Pentru “serviciile” de mai sus, omul de afaceri, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi remis primarului Rotea Ion Robert sub forma contravalorii unei locuințe situate în mun. Slatina, suma de 1.123.332 lei. Pentru a ascunde adevărata origine a banilor, locuința respectivă ar fi fost cumpărată pe numele unuia dintre inculpați”, precizează procurorii DNA.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.