sâmbătă, iunie 15 www.impactinolt.ro

Hotărâre definitivă: Primar PSD, condamnat la închisoare cu executare

Comuna Gostavățu rămâne fără primar. Edilul aflat de aproape 20 de ani la conducerea localității a fost condamnat azi definitiv de Curtea de Apel Craiova la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Marius Ștefan Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în mai 2020, fiind acuzat de instigare la fals intelectual, înșelăciune, instigare la uz de fals și luare de mită.

Potrivit procurorilor, timp de 10 ani primarul comunei Gostavățu „a condiţionat mai mulți reprezentanți ai unor societăți comerciale care doreau să nu fie amendați sau împiedicați să îşi desfăşoare diferitele activităţi să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună”.

În primăvara anului trecut, primarul comunei Gostavățu a fost condamnat de Tribunalul Olt la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și înșelăciune. Pentru celelalte două infracțiuni de care era acuzat, procesul a încetat ca urmare a a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

Sentința Tribunalului Olt a fost atacată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, care a pronunțat azi hotărârea definitivă în dosar – înșelăciunea s-a prescris, pedeapsa pentru luare de mită a fost menținută la 4 ani cu executare.

„Încetează procesul penal privind pe inculpatul Popescu Marius Ştefan pentru infracţiunea de înşelăciune, în formă continuată (…) Menţine pedeapsa principală de 4 ani închisoare, precum şi pedepsele complementare şi accesorii, aplicate inculpatului Popescu Marius Ştefan pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, cu executare în regim de detenţie. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.