luni, mai 16 www.impactinolt.ro

Primarul comunei Vitomirești își pierde mandatul

Robert Ion Rotea, primarul PSD al comunei Vitomirești, își va pierde în perioada imediat următoare mandatul, ca urmare a unei decizii definitive de incompatibilitate.

În 2018, Robert Ion Rotea a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 septembrie 2013 – 30 iunie 2014, pentru că ”a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic Vitomirești, Județul Olt, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Rotea a cerut în instanță anularea raportului ANI, însă a pierdut procesul atât la Curtea de Apel Craiova, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia definitivă în dosar fiind publicată azi:
Respinge recursul formulat de reclamantul Rotea Ion-Robert împotriva Sentinţei civile nr. 424 din 14 septembrie 2018 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se precizează pe site-ul ICCJ.
Ca urmare a acestei decizii definitive, primarul comunei Vitomirești își va pierde mandatul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.