sâmbătă, iulie 20 www.impactinolt.ro

Cum să iei amendă ca primaru’ deși nu mai ești primar

Demis încă din aprilie 2021 din funcția de primar al comunei Vitomirești ca urmare a unei hotărâri definitive de incompatibilitate, Robert Ion Rotea și-a păstrat funcția nu doar pe facebook, ci și pe site-ul primăriei până la începutul acestui an, când nerenunțarea la acest statut i-a adus o amendă judiciară – dovadă că în viață se poate nu doar „să semnezi ca primarul”, ci și să iei amendă ca primarul…

După pierderea mandatului din motive de incompatibilitate, Robert Rotea a rămas angajat în instituție pe un post de consilier personal al primarului; ulterior, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, DNA i-a interzis, printre altele, și să desfășoare activitatea de consilier personal. Pe site-ul Primăriei Vitomirești a continuat să figureze însă ca primar până de curând, numele său din rubrica respectivă fiind șters abia după ce calitatea de „titular” de pe site al funcției i-a adus o amendă judiciară.

Amenda a fost dispusă de Judecătoria Slatina pentru lipsa relațiilor solicitate primarului comunei Vitomirești într-un dosar de fond funciar. La începutul acestui an, instanța a respins cererea de reexaminare a amenzii judiciare, ca neîntemeiată.

„Prin cererea depusă la dosar la 29.11.2022, petentul Consiliul Local al Comunei Vitomireşti a solicitat reexaminarea măsurii amenzii judiciare în cuantum de 200 lei aplicată prin încheierea din 16.11.2022. În motivarea acestei cereri, se arată că amenda a fost aplicată în mod eronat primarului Rotea Ion Robert, acesta nemaiavând calitatea de primar încă din 2021. (…) Instanţa reţine că primarul comunei Vitomireşti a fost amendat întemeiat, amenda judiciară fiind direct proporţională cu faptele reţinute în sarcina acestuia. Astfel, din verificarea dosarului, instanţa reţine că petentului i-au fost trimise adrese la două termene consecutive, însă nu a formulat nici un răspuns; (…) În ceea ce priveşte afirmaţia că numitul Rotea Ion Robert nu ar mai fi primarul comunei, instanţa nu o va reţine, petentul nedepunând nici o dovadă în acest sens, conform art. 249 Cod proc. civ.; la o simplă accesare a site-ului primăriei este menţionat ca primarul comunei. Pentru aceste motive, instanţa va respinge cererea ca neîntemeiată”, se arată în motivarea hotărârii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.