miercuri, septembrie 28 www.impactinolt.ro

Polițistul din Olt acuzat că a furat arma unui coleg, trimis în judecată

Agentul de la Poliția Drăgănești Olt acuzat că a furat un pistol și două încărcătoare din camera de armament a fost trimis în judecată, la începutul acestei luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului M.I. – agent de poliţie în cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt – pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munţiilor, favorizare a făptuitorului şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În cauză, s-au reținut următoarele:

În seara zilei de 18 octombrie 2021, în intervalul orar 21.00-23.00, inculpatul M.I. a sustras din camera de armament a Poliției Oraș Drăgănești Olt un pistol marca Beretta PX 4 Storm, seria PXR 09148, şi cele două încărcătoare cu muniţia aferentă compusă din 34 cartuşe calibrul 9×19 mm – armă și muniție din dotarea agentului de poliție D.V. din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dăneasa – pe care le-a ascuns într-un loc rămas neidentificat.

În data de 27 decembrie 2017, în calitate de organ de cercetare penală în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal – având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului comisă de numitul S.I.V. în ziua de 9 august 2016 – inculpatul M.I. a propus clasarea cauzei, urmare a unei înţelegeri cu membrii familiei persoanei vinovate de a pronunţa o soluţie favorabilă acesteia din urmă, sens în care inculpatul M.I. a procedat la luarea unor declaraţii evident necorespunzătoare adevărului întrucât contraziceau tocmai cele constatate personal de acesta în data de 9 august 2016.

În ziua de 10 februarie 2022, în jurul orelor 12.00, inculpatul M.I. a pretins de la numita D.V., fiica victimei unui accident rutier ce avusese loc cu o zi înainte, suma de 1500-1700 lei cu titlu de despăgubiri materiale pentru numitul P.N., conducătorul auto al mașinii implicate în accident – faptă săvârșită de M.I. în timpul serviciului dar fără a avea la acel moment atribuţii de serviciu în legătură cu dosarul penal întocmit urmare a accidentului”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Caracal. La începutul acestei săptămâni, instanța a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpat și a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecății.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.