Răsturnare de situație în dosarul în care Tudorel Nițulescu, fost primar al comunei Grojdibodu, împreună cu alți doi inculpați, Marian Buruntia și Sima Gigi, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în decembrie 2015. Curtea de Apel Craiova a desființat sentința Tribunalului Olt, prin care cei trei erau condamnați la închisoare cu executare.
Fostul primar al comunei Grojdibodu şi ceilalţi inculpaţi din dosar au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în decembrie 2015. Tudorel Niţulescu este acuzat de abuz în serviciu, iar Marian Buruntia şi Sima Gigi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.
”În perioada 2008 – 2012, inculpatul Niţulescu Tudorel, în calitate de primar al localităţii Grojdibodu, beneficiind de ajutorul inculpatului Buruntia Marian, administrator al S.C. Marcus Impex S.R.L. şi SC Marcel & Marian Trans SRL, a încheiat 9 contracte de lucrări cu aceste societăţi, cu nerespectarea dispoziţiilor OUG 34/2006, în sensul fracţionării nejustificate a lucrărilor de modernizare la drumul comunal 37, şi a acceptat la plată decontarea unor lucrări neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situaţii de lucrări şi a unor procese-verbale de recepţie ce nu reflectau realitatea. În acelaşi context, inculpatul Sima Gigi, în calitate de diriginte de şantier, nu a verificat realitatea lucrărilor menţionate în procesele verbale de recepţie, facilitând decontarea unor lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător din punct de vedere calitativ, de către inculpatul Niţulescu Tudorel”, preciza un comunicat al DNA. Potrivit aceleaşi surse, prejudiciul cauzat comunei Grojdibodu se ridică la 613.000 lei, fără TVA.
În primăvara anului trecut, cei trei au fost condamnați de Tribunalul Olt la închisoare cu executare: Tudorel Nițulescu – 5 ani de închisoare, Marian Buruntia – 4 ani, Gigi Sima – 3 ani. De asemenea, magistraţii au admis acţiunea civilă a Consiliului Local Grojdibodu şi au decis obligarea în solidar a inculpaţilor Niţulescu Tudorel, Buruntia Marian, Sima Gigi şi SC MARCEL & MARIAN TRANS SRL la plata sumei de 549.457 lei cu dobânzi şi penalităţi calculate, conform art. 119 -120 din OG 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, începând cu data producerii prejudiciului şi până la data achitării integrale a debitului. Instanţa a mai dispus confiscarea unei sume de bani de la SC MARCEL & MARIAN TRANS SRL, dobândită prin săvârşirea infracţiunii, şi a menţinut sechestrul pus de procurorii DNA asupra mai multor bunuri ale inculpaţilor.
Hotărârea Tribunalului Olt a fost atacată la Curtea de Apel Craiova, instanță care, la finalul anului trecut, a admis apelurile și a desființat sentința.
”Admite apelurile. Desfiinţează sentinţa apelată şi trimite cauza pentru rejudecare la aceiaşi instanţă de fond. Definitivă”, se precizează în încheierea Curții de Apel Craiova.