sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Pedeapsă cu suspendare în dosarul accidentului în care a murit fostul șef al AJOFM Olt

Tânărul care a provocat accidentul soldat cu moartea lui Cristinel Cîrloganu, fostul șef al AJOFM Olt, a fost condamnat în primă instanță la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare.

Soluția pe scurt: „Condamnă pe inculpatul Olteanu Ştefan Valentin la pedeapsa de 2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În temeiul art. 67 alin. 1 C. pen. interzice inculpatului Olteanu Ştefan Valentin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. (…) În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. (…) Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Primăriei Călineşti sau Centrului de Recuperare şi Reabilitarea Neuropsihiatrică Călineşti, dacă starea de sănătate îi permite. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii”.

Cristinel Cîrloganu a fost timp de mai mulți ani șef al AJOFM Olt iar din octombrie 2017 era directorul Direcției Resurse umane și salarizare din cadrul ANOFM.

Accidentul în care acesta și-a pierdut viața s-a petrecut în ianuarie 2022. Cristinel Cîrloganu plecase din Slatina spre București, iar între Valea Mare și Jitaru mașina sa a fost izbită frontal de un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, care a intrat pe contrasens. Din păcate, echipajele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe fostul șef al AJOFM Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.