joi, noiembrie 30 www.impactinolt.ro

Primarul orașului Drăgănești Olt, condamnat la 2 ani și 11 luni cu suspendare

Pantelie Rotaru, primarul PSD al orașului Drăgănești Olt, a fost condamnat azi de Judecătoria Caracal la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că și-a reparat mașina pe banii primăriei.

”Condamna pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 2 ani si 8 luni închisoare pentru infractiunea de abuz in serviciu, asimilata infractiunilor de coruptie. (…) dispune aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art. 66 lit. a si b N.CP.( dreptul de a fi ales în autoritatile publice sau in orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), pe o durata de 3 ani, inculpatului Rotaru Pantelie, pedeapsa ce se va executa dupa executarea pedepsei principale, conf. art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal. (…) Condamna pe inculpatul Rotaru Pantelie la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru infractiunea de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. În baza disp. art. 323 N.C.P., condamna pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru infractiunea de uz de fals. In baza disp. art. 38 alin. 1 C.P. si art. 39 alin.1 lit. b Cod penal, contopeste pedepsele determinate anterior, stabilind pedeapsa rezultanta de 2 ani si 11 luni închisoare. În baza disp. art. 91 alin. 1 Cod penal si art. 92 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea executarii pedepsei aplicate inculpatului Rotaru Pantelie, pe o durata de 3 ani, ce constituie termen de încercare. (…) Impune inculpatului pe durata termenului de supraveghere să execute următoarea obligaţie: să frecventeze programul de reintegrare socială, derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. (…) dispune ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei orasului Draganesti-Olt, judeţul Olt”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Caracal, care nu este însă definitivă.

Primarul orașului Drăgănești-Olt a fost trimis în judecată în octombrie 2016.
”În fapt, s-a reţinut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590, 51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12.590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului Rotaru Pantelie”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.