Tribunalul Olt a admis azi acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de o angajată a Direcției Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina cu procurorii DNA.
În fața instanței, avocatul angajatei de la Patrimoniu a solicitat admiterea acordului de recunoaștere așa cum a fost încheiat cu procurorul, precizînd că inculpata a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa, şi-a recunoscut semnăturile, arătând că au fost pe fond de grabă şi de frică al pandemiei, fără să verifice, și a comis fapta de complicitate la abuz în serviciu nu din proprie inițiativă, ci la determinarea altor participanți, fără a avea vreun beneficiu personal, material ori de altă natură.
Pedeapsa este de 3 ani cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității.
„(…) admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie cu inculpata Lică Florentina cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu (…)condamnă pe inculpata Lică Florentina, inspector în cadrul Direcţiei Administrare Patrimoniu Slatina, la pedeapsa de 3 ani închisoare (…)Interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În temeiul art. 68 alin. 1 lit. b din Codul penal, pedeapsa complementară urmează să fie executată de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus executarea pedepsei sub supraveghere. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 din Codul penal. (…) Impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Şcolii Gimnaziale Eugen Ionescu, mun. Slatina, jud. Olt sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Ştefan Protopopescu, mun. Slatina, jud. Olt, pe o perioadă de 100 de zile”, se precizează în hotărârea Tribunalului Olt.
Dosarul în care angajata de la Patrimoniu a fost condamnată este disjuns dintr-o cauză care se află încă în lucru și vizează achizițiile din pandemie.