joi, noiembrie 30 www.impactinolt.ro

Evaluatorul şef, de două ori pe lună la Politia Slatina

Calitatea lui Darius Vâlcov de angajat la grupul PSD din Camera Deputaţilor, pe un post din care zice Liviu Dragnea că „face bine”, nu a impresionat prea tare magistratul care judecă dosarul în care fostul ministru de Finanţe este acuzat de luare de mită. Nici ridicarea controlului judiciar, solicitată miercuri de inculpat şi avocaţii săi, dar nici rugămintea lui Vâlcov ca obligaţia de a se prezenta săptămânal la Poliţia Slatina să fie schimbată cu cea a prezentării o dată pe lună nu au fost acceptate de instanţă.

„Acest control judiciar a fost dispus de procuror în noiembrie 2015, măsura a fost executată timp de 1 an şi 10 luni. Deja a trecut un termen rezonabil în care inculpatul şi-a îndeplinit cu conştiinciozitate toate obligaţiile. Nu mai are interdicţia de a părăsi ţara, la acest moment a devenit o măsură formală. Inculpatul a reuşit să-şi găsească un loc de muncă la Bucureşti, dar în fiecare zi de luni trebuie să se învoiască de la serviciu pentru a veni să semneze la Poliţia Slatina. (…) În celălalt dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus revocarea controlului judiciar după 1 an şi 10 luni”, au spus avocaţii lui Vâlcov la Tribunalul Dolj.

Aceeaşi solicitare de ridicare a măsurii preventive a venit şi din partea inculpatului, care a adresat şi o rugăminte instanţei – dacă nu dispune ridicarea controlului judiciar, să stabilească măcar ca prezenţa sa la Poliţia Slatina să nu mai fie săptămânală, ci o dată pe lună, ca să nu mai lipsească atâtea zile de la serviciu.
„Chiar dumnealor (poliţiştii) mi-au spus că mai sunt astfel de cazuri, adică vin o dată pe lună, nu săptămânal”, a spus Vâlcov.

După deliberare, judecătorul de caz a dispus menţinerea controlului judiciar, aşa cum solicitase procurorul DNA. Parţial, câştig de cauză a avut şi inculpatul, pentru că instanţa a modificat conţinutul obligaţiei acestuia de a se prezenta la Poliţia Slatina: de la locul de muncă  nu se va mai învoi de la Daddy Dragnea de patru, ci de două ori pe lună. Să aibă mai mult timp să „facă bine”…

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.