vineri, februarie 23 www.impactinolt.ro

Tomescu, primul inculpat din ”lotul Vâlcov” care a făcut apel

Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul în care Darius Vâlcov, Minel Prina, Constantin Cristian Tomescu și Bogdan Timofte au fost condamnați la pedepse cu executare a fost deja atacată cu apel. Potrivit datelor postate pe site-ul ICCJ, deocamdată singurul inculpat care a făcut apel este Tomescu.

Constantin Cristian Tomescu, acuzat de DNA că l-a ajutat pe Vâlcov să primească o parte din şpaga de la Tehnologica prin intermediul firmei Cafmin, a fost condamnat de completul de trei judecători al Curții Supreme la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

”Condamnă pe inculpatul Tomescu Constantin Cristian la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (…) condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor. (…) condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (…) contopește pedepsele stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, pe care o sporește cu 6 luni închisoare, urmând să execute, în final, pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare.
(…) În baza art. 25 alin. 3 din Codul de procedură penală, dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri care au stat la baza tranzacţiilor comerciale dintre S.C. PLUS CONFORT S.R.L. şi S.C. CAFMIN S.R.L : contractul cadru de prestări servicii nr. 3493 din 19.06.2012, anexa nr. 1 la contract care reprezintă „Convenţie de securitatea şi sănătatea muncii, situaţii de urgenţă şi protecţia mediului”, actul adiţional nr. 1/10.07.2012 la contractul nr. 3493 din 19.06.2012, anexa 1 la actul adiţional nr.1 şi factura nr. 302 din data de 28.01.2013 pentru suma de 1.238.598,80 lei”, se precizează în hotărârea ICCJ.

Tomescu este acuzat de DNA că l-a ajutat pe Vâlcov să primească o parte din şpaga de la Tehnologica prin intermediul firmei Cafmin, suma de bani, aproximativ 1,3 milioane lei, fiind transferată şi disimulată pe segmentul infracţional S.C. PLUS CONFORT S.R.L. – S.C. CAFMIN S.R.L. pe de o parte şi S.C. CAFMIN S.R.L. – RAMBA ANDREI OVIDIU.
Rechizitoriu DNA: “Declaraţiile inculpatului Tomescu Constantin Cristian date pe parcursul urmăririi penale au fost contradictorii, prin acestea inculpatul încercând să susţină că nu avea cunoştinţă de înţelegerea dintre inculpatul Vâlcov Darius Bogdan şi Berna Theodor despre remiterea unor sume de bani primite în schimbul exercitării influenţei pentru ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. să câştige licitaţiile cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A. Mai mult decât atât, inculpatul Tomescu Constantin Cristian a susţinut că nu cunoştea că suma de bani primită de la S.C. PLUS CONFORT S.R.L. provenea dintr-o infracţiune, aceasta în condiţiile în care, din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul a fost participant activ la un mecanism de transfer şi disimulare a sumelor de bani justificat printr-o serie de documente fictive (facturi, contracte, acte adiţionale, antecontracte de vânzare-cumpărare, acte de rezoluţiune a acestuia). De asemenea, probele au confirmat că inculpatul nu a urmărit decât să-i pună la dispoziţie suma de 1.000.000 lei martorului RAMBA ANDREI OVIDIU pentru ca acesta să o folosească pentru achiziţionarea tablourilor. În ceea ce priveşte susţinerea inculpatului, conform căreia nu a cunoscut că suma de bani transferată din contul S.C. PLUS CONFORT S.R.L. în contul S.C. CAFMIN S.R.L. avea o provenienţă infracţională, aceasta este contrazisă de propriul denunţ formulat în această cauză, denunţ prin care inculpatul sesizează infracţiunile de dare de mită şi luare de mită ai căror autori sunt inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi el, fapte constând în pretinderea şi primirea de către inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a contravalorii unor lucrări la 3 blocuri din municipiul Slatina şi la parcarea hotelului City, în schimbul primirii sau desfăşurării în bune condiţii a unor contracte pe care S.C. CAFMIN S.R.L. le avea cu Primăria Slatina. Aceasta în condiţiile în care însuşi inculpatul a declarat şi susţinut că aceste imobile erau deţinute de societăţi comerciale controlate de inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN, acelaşi inculpat pe care TOMESCU CONSTANTIN CRISTIAN l-a sprijinit să obţină suma de 1.000.000 de lei provenită din infracţiunea de trafic de influenţă şi pe care să o folosească pentru achiziţionarea de tablouri”.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.