sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare

Laudele publice, aprecierea de care se bucură ”creierul programului de guvernare” Darius Vâlcov în rândul liderilor PSD și recenta numire într-o funcție de consilier de stat nu par să fi impresionat completul de judecători care a pronunțat azi sentința în dosarul în care fostul ministru de Finanțe este acuzat de fapte de corupție. ”Omul de o rară valoare” al lui Liviu Dragnea a fost condamnat de Înalta Curte la 8 ani de închisoare cu executare.

În plus, instanța i-a interzis acestuia dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, și a dispus confiscarea sumei de 6.200.000 lei de la inculpat.

”Condamnă pe inculpatul Vâlcov Darius – Bogdan la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. (…) Condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor. (…) Condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte (în legătură cu S.C. RUPIAH S.A., S.C. ENERO PROD S.R.L., S.C. CONTIS COMPANY S.R.L. şi S.C. CONTIS CONSULTING COMPANY S.R.L.) (…) În baza 38 alin.1 şi art. 39 alin.1 lit.b Cod penal, contopește pedepsele stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare la care adaugă un spor de 2 ani închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse de 4 ani şi, respectiv, 2 ani închisoare, urmând să execute în final pedeapsa de 8 ani închisoare.

Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal (n.r. – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei rezultante.

Dispune confiscarea de la inculpatul Vâlcov Darius – Bogdan a sumei de 6.200.000 lei. Menține măsurile asigurătorii luate faţă de inculpatul Vâlcov Darius – Bogdan prin ordonanțele din 27.03.2014, 31.03.2015, 30.04.2015 şi 11.05.2015 emise în dosarul nr. 378/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupției, până la concurența sumei de 6.200.000 lei. Deduce din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului Vâlcov Darius Bogdan durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, începând cu data de 25.03.2015 până la 23.06.2015, inclusiv”, se precizează în încheierea instanței.

Minel Prina, fost primar al Slatinei, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni cu executare, Bogdan Timofte – 3 ani de închisoare cu executare, Constantin Tomescu – 3 ani și 6 luni cu executare, Lucian Șușală – 2 ani cu suspendare.

Decizia ICCJ nu este definitivă.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.