sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Mircea Ungureanu – Pisicu a scăpat de obligația de a nu părăsi județul

Arestat preventiv și pus ulterior sub control judiciar pe cauțiune, afaceristul slătinean Mircea Ungureanu, cunoscut ca „Pisicu”, a contestat măsura preventivă. Tribunalul Olt a admis azi în parte plângerea acestuia și a dispus înlocuirea obligației de a nu depăși limita teritorială a județului Olt cu cea de a nu depăși limita teritorială a țării.

Soluția pe scurt: Admite în parte plângerea formulată de petentul inculpat UNGUREANU MIRCEA, împotriva ordonanţei din data de 13 iulie 2022, emisă în dosarul nr.31/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, Structura Teritorială Craiova, desfiinţează în parte ordonanţa atacată şi rejudecând dispune modificarea controlului judiciar pe cauţiune, în sensul că modifică „obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Olt” cu „obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României decât cu încuviinţarea organului judiciar în faţa căruia se află cauza”. Menţine celelalte dispoziţii şi obligaţii impuse faţă de petentul inculpat UNGUREANU MIRCEA, prin ordonanţa din data de 13 iulie 2022, emisă în dosarul nr.31/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, Structura Teritorială Craiova. În baza art. 275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 18 iulie 2022, la Tribunalul Olt.

Mircea Ungureanu, împreună cu Robert Ion Rotea, fostul primar al comunei Vitomirești, și Gheorghe Trăneci, administratorul unei firme din Vâlcea, sunt cercetați pentru fapte de corupție într-un dosar ce vizează lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Vitomirești. Cei trei au fost arestați preventiv pe 26 mai, în urma contestațiilor fiind plasați sub control judiciar pe cauțiune (100.000 de euro fiecare).
Printre obligațiile menținute de Tribunalul Olt pentru Mircea Ungureanu se numără cea de a se prezenta la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, de a informa de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, de a se prezenta la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, precum și cea de a nu desfăşura activitate în calitate de administrator de societate comercială.
Atât Ungureanu cât și ceilalți doi au de asemenea obligația de a nu se apropia unii de alții, de martori, experți sau de ceilalți coinculpați din dosar:
„Să nu se apropie unii de alţii şi de coinculpaţii Vasiloiu Laurenţiu Filip, Barbu Mugurel Ştefan, Antonescu Gigi Sandu, Piţigoi Mirel Marian, Popescu Cornelius, Dineţ Teodosie Liviu, Gorunescu Vali, Tudose Maria Rodica şi Vasile Andrei Nicolae”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.