sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Marius Curt și Gabriel Micli, eliberați condiționat

Condamnați definitiv în martie 2017 la câte 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare, Marius Curt și Gabriel Micli, fost analist programator la Înmatriculări Auto, au fost eliberați condiționat.

Cererea lui Gabriel Micli, depusă la Judecătoria Craiova, a fost admisă la finalul săptămânii trecute.

”Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Micli Gabriel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Micli Gabriel de sub puterea mandatului nr. 551/2017 emis de Judecătoria Slatina, judeţul Olt, în baza sentinţei penale numărul 315/2016 a Judecătoriei Slatina, judeţul Olt. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se precizează în încheierea instanței.

Colegul său de dosar, Marius Curt, a fost eliberat la începutul lunii februarie, prin decizie a Judecătoriei Găești.

Cei doi au fost trimiși în judecată în iulie 2015, fiind acuzați de înmatricularea fictivă a unui autoturism.
„În fapt s-a reţinut că la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., în timp ce se afla în exercitare atribuţiilor de serviciu, în calitate de analist programator, în cadrul SPCRPCIV Olt, având drept responsabilitate introducerea datelor în sistemul informatic, în vederea înmatriculării vehiculelor, şi-a depăşit aceste îndatoriri, prin faptul că abuzând de atribuţiile de serviciu a introdus date informatice într-un sistem informatic, fără drept, întrucât datele erau fictive, neavând un suport al documentelor care să le susţină (inexistenţa unui dosar), fapt care a condus la înmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin această acţiune de înşelare a sistemului procedural de înmatriculare s-a produs atât un avantaj material beneficiarului înmatriculării, inculpatul C.M., cât şi o pagubă statului, prin eludarea plăţii taxelor aferente înmatriculării unui vehicul. Această activitate infracţională a inculpatului M.G. a fost posibilă prin acţiunea de determinare exercitată de către inculpatul C.M., beneficiar al înmatriculării, care a furnizat informaţiile referitoare la datele autoturismului marca Mercedes SL 350, necesare accesării sistemului informatic, inclusiv a unui act de identitate al unei alte persoane, pe numele căreia s-a efectuat înmatricularea, fără ca acesta să-şi dea acceptul ori să aibă cunoştinţă că i-a fost folosit respectivul document, obţinându-se prin acest mijloc fraudulos înmatricularea autoturismului marca Mercedes SL 350”, precizau procurorii Parchetului Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.