sâmbătă, iunie 15 www.impactinolt.ro

Primarul comunei Drăghiceni a pierdut procesul cu ANI în primă instanță

Acuzat de conflict de interese administrativ, primarul comunei Drăghiceni, Filip Ovidiu Florin, a pierdut în primă instanță procesul în care cerea anularea raportului de evaluare întocmit de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Curtea de Apel Craiova a respins la finalul lunii trecute cererea primarului comunei Drăghiceni, decizia nefiind însă definitivă.

Potrivit unui comunicat al ANI, în cazul lui Filip Ovidiu Florin – fost viceprimar și actual primar al comunei Drăghiceni, s-a constatat conflictul de interese administrativ pentru că „în perioada exercitării mandatului de viceprimar a semnat la data de 1 noiembrie 2018 o dispoziție referitoare la prelungirea contractului individual de muncă încheiat între C.L. Drăghiceni și soția persoanei evaluate și Actul adițional la acest contract, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003”.
Dacă decizia Curții de Apel Craiova va rămâne definitivă, primarul comunei Drăghiceni își va pierde mandatul.
Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.