luni, decembrie 5 www.impactinolt.ro

Consilier județean, colaborator al Securității

Lista aleșilor locali care au colaborat cu Securitatea continuă să crească. Fostul primar al comunei Dobrețu, Marian Radu, în prezent consilier județean, a pierdut în primă instanță procesul cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Recent dat publicității, raportul de activitate pe anul 2017 al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) cuprinde noi nume de persoane pentru s-a cerut în instanță dovedirea calității de lucrător sau colaborator al Securității. Printre cei care se judecă cu CNSAS se regăsesc și trei olteni – doi consilieri locali, Romeo Badea – CL Bobicești și Constantin Rădulescu – CL Bălteni, dar și un consilier județean PNL – Marian Radu.

Dosarele au fost înregistrate anul trecut la Curtea de Apel București, deocamdată singurul în care instanța s-a pronunțat fiind cel al lui Marian Radu.
Pe 3 aprilie, Curtea de Apel București a admis cererea CNSAS privind constatarea calității acestuia de colaborator al securității, hotărârea nefiind însă definitivă.

Potrivit legii, calitatea de colaborator al Securităţii este reținută în privința persoanelor care au furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Marian Radu a fost primar al comunei Dobrețu timp de două mandate, în perioada 2004 – 2012, iar din iunie 2016 este consilier județean.

Nina Neacșu

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.