vineri, iunie 9 www.impactinolt.ro

Viceprimar din Olt, învins de ANI în primă instanță

Viceprimarul comunei Tătulești, Florentina Istrate, a pierdut în primă instanță procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Dacă decizia Curții de Apel Craiova va rămâne definitivă, mandatul acesteia va înceta.

În iulie anul trecut, ANI anunța constatarea stării de incompatibilitate în cazul viceprimarului comunei Tătulești, precizând că, în perioada 22 iunie 2016 – 04 septembrie 2017, Florentina Istrate ”a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Florentina Istrate a contestat în instanță raportul ANI, Curtea de Apel Craiova respingându-i însă acțiunea.

În cazul în care hotărârea magistraților craioveni va rămâne definitivă, viceprimarul comunei Tătulești își va pierde mandatul.

Potrivit legii, ”persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.