vineri, mai 7 www.impactinolt.ro

Condamnări în dosarul tinerilor din Fărcașele, care au răpit și violat o copilă de 13 ani

Judecătoria Caracal a pronunțat la începutul acestei săptămâni sentința în dosarul în care trei tineri din comuna Fărcașele sunt acuzați că au răpit și violat o copilă de 13 ani. Doi dintre inculpați au primit pedepse cu executare, iar cel de-al treilea – cu suspendare.

”(…) Inculpatul Enache Adrian Gabriel va executa pedeapsa cea mai mare de 5 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an, rezultând pedeapsa de 6 ani închisoare. (…) Inculpatul Badea Ionel va executa pedeapsa cea mai mare de 6 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an si 8 luni, pedeapsa rezultantă fiind de 7 ani si 8 luni închisoare. În baza disp. art. 96 alin. 4 Cp, revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, de 2 ani şi 5 luni, aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 15/23.01.2018, pronunţată de Judecătoria Caracal în dosarul nr. 4845/207/2016, rămasă definitivă la 13.12.2018, prin neapelare, urmând ca acesta să execute pedeapsa de 10 ani şi o lună închisoare. (…) Condamnă pe Voicu Cosmin Ionuţ la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 91 alin.1 şi art. 92 alin.1 din Codul Penal, dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului Voicu Cosmin Ionuţ, sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. (…) Impune inculpatului Voicu Cosmin Ionuţ, pe durata termenului de supraveghere, să execute următoarea obligaţie: să frecventeze programul de reintegrare socială, derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, dispune ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Voicu Cosmin Ionuţ să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei comunei Fărcaşele, judeţul Olt. (…) Ia act că persoana vătămată – prin reprezentant legal, nu se constituie parte civilă. Cu drept de apel la Curtea de Apel Craiova, în termen de 10 zile de la comunicare”, se precizează în hotărârea instanței. Magistrații au decis, de asemenea, menținerea arestului preventiv în cazul primilor doi inculpați.

Faptele pentru care cei trei au fost trimiși în judecată s-au petrecut în iunie 2018, copila de 13 ani fiind luată cu forța de pe stradă, urcată într-o mașină și dusă pe un câmp, unde a fost violată.
”La data de 17 iunie, în jurul orelor 17.35, o femeie în vârstă de 39 de ani din comuna Osica de Jos a sesizat faptul că în jurul orelor 17.15 fiica sa în vârstă de 13 ani ar fi fost urcată cu forţa într-un autoturism care se deplasa către comuna Fărcaşele, iar în momentul revenirii la domiciliu a declarat că ar fi fost violată. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost identificaţi doi bărbaţi cu vârstele de 21 şi 24 de ani care ar fi luat-o pe minoră de pe stradă, cu forţa, deplasându-se pe un câmp unde bărbatul de 24 de ani ar fi violat-o. De asemenea, acesta ar mai fi chemat un bărbat de 29 se ani care, la rândul său, ar fi violat-o pe minoră”, precizau la vremea respectivă reprezentanții IPJ Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.