sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Percheziții la suspecți de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani

Procurorii DIICOT Dâmboviţa au efectuat azi șase percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Olt și Teleorman, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. În Olt, perchezițiile au avut loc în comunele Tia Mare și Gârcov, la domiciliul unuia dintre suspecți fiind găsit un pistol.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, trei suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi alte persoane, activitatea infracţională constând în racolarea şi determinarea mai multor persoane de sex feminin la practicarea prostituţiei pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană, în vederea obţinerii de foloase patrimoniale.
”În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că activitatea infracţională s-a desfășurat inițial în Praga, Cehia, iar ulterior în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania, în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate fusese arestat de către autorităţile spaniole, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenise atractiv pentru grupul infracțional. Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost recrutate prin promisiuni mincinoase de către proxeneţi şi îndemnate să practice prostituţia uneori şi prin acte de violenţă.
Începând cu luna iunie 2017 și până în prezent, liderul grupării s-a aflat pe teritoriul României, de unde a coordonat întreaga activitate infracțională, sumele de bani astfel obţinute fiind remise din Spania, prin intermediul unui membru al grupului”, precizează comunicatul DIICOT.

În urma perchezițiilor au fost găsite şi ridicate o armă de foc neletală, 58 de cartușe, 10 telefoane mobile, bani, înscrisuri, documente și alte mijloace de probă, De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul unității de parchet pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Tot azi, percheziții au avut loc și în Spania, la locuințele unor membri ai grupării.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.