miercuri, mai 1 www.impactinolt.ro

Gruparea Mafiotu’ a scăpat de gratii

Condamnați definitiv în 2013 la pedepse de până la 12 ani pentru constituire de grup infracțional organizat, cămătărie și șantaj, membrii grupării Mafiotu au scăpat de gratii. Liderul grupării, care avea o condamnare de 12 ani, a fost eliberat încă din 2016, iar ultimul eliberat condiționat a fost Viorel Mangîru, la finalul anului trecut.

”Admite contestaţia formulată de condamnatul Mangîru Viorel împotriva s.p. nr. 1272 pronunţată la data de 30.10.2017 de Judecătoria Dr. Tr. Severin, în dosarul nr. 11996/225/2017; Desfiinţează parţial sentinţa penală atacată şi: Admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Mangîru Viorel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Mangîru Viorel, din executarea pedepsei de 8 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 125/2012 a Tribunalului Olt. Dispune punerea în libertate a condamnatului Mangîru Viorel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 342/2013 emis de Tribunalul Olt dacă nu este arestat în altă cauză”, se precizează în încheierea Tribunalului Mehedinți, decizia pronunțată în decembrie 2017 fiind definitivă.

Restul condamnaților din dosar au fost eliberati anterior, mare parte din ei în 2015 – 2016. Liderul grupării, Constantin Enache zis Mafiotu, condamnat la 12 ani de închisoare, a fost eliberat încă din noiembrie 2016. Cererea de liberare condiționată a acestuia, respinsă de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, a fost admisă de Tribunalul Mehedinți.

”Admite contestaţia formulată de contestatorul – condamnat Enache Constantin – deţinut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, împotriva sentinţei penale nr.1551/30.09.2016, pronunţată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin în dosarul nr. 11419/225/2016. Desfiinţează sentinţa şi rejudecând: Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Enache Constantin. Dispune punerea de îndată în libertate condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 340/2013, emis de Tribunalul Olt în baza sentinţei penale nr. 125/2012, pronunţată de Tribunalul Olt, dacă nu se află sub puterea unui alt mandat de arestare preventivă sau de executare a unei pedepse privative de libertate, după caz. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 04.11.2016, la sediul Tribunalului Mehedinţi”.

Gruparea condusă de Mafiotu’ a fost destructurată de DIICOT în septembrie 2010.
”În fapt, se reţine că, inculpatul Enache Constantin, zis „Costel Mafiotu”, 59 de ani, împreună cu inculpaţii Radu Monica Eugenia, 31 de ani şi Stancu Iancu, 48 de ani, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Stoiculescu Marin zis „Sever”, Stoiculescu Mihail Constantin zis „Mureş”, Budor Giani Gigi, zis „Giani”, Paţa Claudiu Laurenţiu Gabriel şi Veţeanu Marius, ambii agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Olt, Cosma Ioan Cornel, subofiţer în cadrul I.J.J. Olt, Mangîru Viorel zis „Paiu”, Rotariu Alexandru, Moţog Adrian, Alecsandru Adrian, Dincă Ştefan Marius zis „Lari”, Mozoc Ene zis „Hari”, Stoiculescu Nicu zis „Chioru”, Mihai Marin zis „Felix” şi Tudor Tomi Dănuţ zis „Ion Ţiganu”.
Inculpatul Enache Constantin, lider al grupului, acorda împrumuturi către persoane fizice, cu dobânzi de la 15-100% până la 300% pe lună, sumele de bani împrumutate şi dobânzile fiind recuperate ulterior prin ameninţare şi acte de violenţă sau prin deposedarea persoanelor împrumutate de bunurile mobile şi imobile pe care le deţineau aceştia sau rudele apropiate (părinţi, fraţi).
Victimele erau constrânse să întocmească înscrisuri olografe din care să rezulte că au împrumutat sume de bani mult mai mari, sau să încheie acte notariale, respectiv contracte de împrumut sau de vânzare – cumpărare”, precizau procurorii DIICOT.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.