miercuri, septembrie 28 www.impactinolt.ro

Un fost deținut cere daune morale de 190.000 lei

Un bărbat din Olt, condamnat în 2008 la 12 ani de închisoare pentru omor calificat și eliberat condiționat anul trecut, cere în instanță daune morale în valoare de 190.000 lei pentru condițiile de detenție.

Florea Burăț, din Grojdibodu, a fost condamnat în 2008 la 12 ani de închisoare după ce, în urma unui scandal izbucnit pe fondul unor conflicte mai vechi, a omorât în bătaie un consătean.
În primăvara anului trecut, prin decizie definitivă a Tribunalului Mehedinți, Florea Burăț a fost eliberat condiționat.
Soluția pe scurt: Admite contestaţia formulată de contestatorul-petent Burat Florea. Desfiinţează sentinţa penală nr. 136/23.01.2018 a Judecătoriei Craiova şi rejudecând, pe fond: Admite cererea de liberare condiţionată formulată de contestatorul-petent Burat Florea Dispune liberarea condiţionată a acestuia din executarea pedepsei de 12 ani închisoare, aplicată prin SP. 44/2008 a Tribunalului Olt ( mandat de executare a pedepsei nr. 122/2008). Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului de sub puterea mandatului de executare nr. 122/2008 emis de către Tribunalul Olt , dacă nu se află sub puterea altui mandat de arestare sau executare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statuluiSuma de 130 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu rămâne în sarcina statului şi va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă.

La câteva luni după eliberarea din pușcărie, fostul deținut a dat în judecată statul, căruia îi cere daune morale în valoare de 190.000 lei pentru condițiile de detenție. Pârâți în dosarul ce are termen pe 4 martie sunt Statul Român prin Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Penitenciarul Craiova – Pelendava și Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.