marți, aprilie 30 www.impactinolt.ro

Sentință definitivă. Primarul comunei Izvoarele și afaceristul Sorin Păduraru, achitați

Constantin Florian, primarul comunei Izvoarele, și omul de afaceri Sorin Păduraru au fost achitați de Curtea de Apel Craiova în dosarul în care erau acuzați de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. Sentința este definitivă.

Curtea de Apel Craiova a respins, joi, recursul formulat de procurori împotriva hotărârii Judecătoriei Slatina, care în luna iunie a anului trecut a decis achitarea celor doi motivând că fapta nu este prevăzută de legislația penală.

”Respinge apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina ca nefondat. Cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se precizează în încheierea instanței.

Constantin Florian şi Sorin Păduraru au fost trimişi în judecată în 2016. Primarul comunei Izvoarele era acuzat că a creat o pagubă de peste 200.000 de lei în patrimoniul comunei pentru că a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea unei lucrări. Mai exact, contractase un împrumut cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local. Pe principiul „te împrumut ca să ai de unde-mi da”, creditorul era firma lui Sorin Păduraru, care executa lucrarea. Ca atare, primul a fost acuzat de abuz în serviciu, celălalt de complicitate la abuz în serviciu, infracţiuni de care acum au fost achitaţi definitiv.

Primarul comunei Izvoarele nu a scăpat însă de boxa inculpaților, acesta fiind trimis în judecată în alte două dosare penale, ambele aflate pe rolul Judecătoriei Slatina. În unul din dosare, care vizează modul în care s-a făcut deszăpezirea în localitate, Constantin Florian este acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private. În celălalt dosar acesta este acuzat de șantaj, ultraj și purtare abuzivă, după ce ar fi ameninţat-o cu bătaia pe secretara primăriei şi ar fi încercat să o determine să pună viza pe nişte documente de plată ilegale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.