vineri, aprilie 26 www.impactinolt.ro

Bărbatul care a accidentat mortal cei doi copii din Șerbănești scapă de pușcărie

Condamnat în octombrie 2017 la 3 ani și 10 luni de închisoare, autorul accidentului mortal de la Șerbănești, în care victime au fost doi copii – frate și soră, a obținut o decizie de eliberare condiționată. Judecătoria Timișoara a dispus azi eliberarea condamnatului, decizia nefiind definitivă.

Soluția pe scurt: În baza art. 587 alin. 1 C. proc. pen., rap. la art. 100 Cod penal. admite cererea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor pentru petentul-condamnat Dinescu Marian Florin, în prezent deţinut în Penitenciarul Timişoara, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 826/2017, emis de Jud. Slatina în baza s.p. nr. 676/2017. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 826/2017 emis de Jud. Slatina şi atrage atenţia acestuia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor privind revocarea liberării condiţionate. În temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune virarea sumei de 79 lei din contul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş, reprezentând onorariu parţial avocat oficiu (Per Lucia). Dispune virarea sumei de 130 lei din contul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş, reprezentând onorariu avocat oficiu (Isac Călina). Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.03.2019.

Accidentul în urma căruia cei doi copii din Șerbănești și-au pierdut viața s-a petrecut în decembrie 2016, cu câteva zile înainte de Crăciun. Beat la volan, Marian Florin Dinescu i-a izbit în plin pe cei doi frați care mergeau pe marginea drumului, aceștia decedând pe loc în urma rănilor suferite.
„Inculpatul Dinescu Marian Florin, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo, pe strada Dumitru Popovici,din comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, din direcţia Nicolae Titulescu către Şerbăneşti, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit parţial partea carosabilă şi le-a accidentat mortal pe persoanele vătămate T.L. de 16 ani şi T.S.E. de 14 ani, care se deplasau în calitate de pietoni pe acostamentul din partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie, după care a părăsit partea carosabilă, accidentând-o şi pe numita C.E., care a suferit o fractură a gambei drepte. Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Trimis în judecată, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Slatina la 3 ani și 10 luni de închisoare.
”În concret, pe de-o parte instanţa reţine că inculpatul se află la primul conflict cu legea penala, este tânăr, are posibilităţi reale de îndreptare şi a recunoscut şi regretat săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Pe de altă parte, instanţa are în vedere starea de pericol creată pentru valorile ocrotite de legea penală – generată de nerespectarea dispoziţiilor legale privind relaţiile sociale referitoare la respectarea dreptului la viaţă şi la integritate corporală al persoanei şi cele referitoare la conceptul de siguranţă a traficului rutier; reliefată de modalitatea concretă de comitere a faptelor – conducând autoturismul după ce a consumat băuturi alcoolice în mod repetat în cursul zilei de xxxxx, având o alcoolemie de 1,25 g/‰ în momentul producerii accidentului, cu o viteză mai mare de 100 km/h în interiorul localităţii, fără a adapta viteza la condiţiile de drum şi la intrarea într – o curbă, urmarea produsă/gravitatea rezultatului produs – decesul a doi minori în împrejurări deosebit de violente şi vătămarea corporală a unei persoane tinere”, se precizează în motivare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.