vineri, mai 7 www.impactinolt.ro

Vâlcov, amendat cu 1.000 de lei pentru discriminare

Darius Vâlcov, consilierul primul ministru, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 1.000 de lei, pentru că a postat pe Facebook fișa medicală a unui protestatar, pe care l-a numit ”sandilău cu acte-n regulă”.

”Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de “sandilău” și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale în valoare de 1.000 lei.
În individualizarea sancțiunii, Colegiul Director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar a părții reclamate, dar și de faptul că, ulterior partea reclamată a șters de pe contul de Facebook afirmațiile discriminatorii”, precizează un comunicat de presă al CNCD.

În septembrie 2018, Darius Vâlcov a postat fișa medicală a protestatarului Sandu Matei, cu mesajul ”Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă”. După ce postarea a dispărut de pe contul său de Facebook, Vâlcov a revenit cu mesajul ”postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ștearsă”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.