sâmbătă, iulie 20 www.impactinolt.ro

Stănescu, atac la Dragnea. PSD Olt, tăcere…

Remaniat luni de CeX-ul PSD dar încă vicepremier și ministru al Dezvoltării după ce marți Klaus Iohannis a respins numirea lui Ilan Laufer, Paul Stănescu, președintele PSD Olt, afirmă prin intermediul unei scrisori deschise că a fost executat politic dintr-un singur motiv: ”Delict de opinie, marca Dragnea”. Noul atac al acestuia la adresa șefului suprem al social democraților nu este unul surprinzător, Stănescu reafirmându-și practic poziția de ”pucist” din ultima perioadă. Surprinzătoare pare doar totala lipsă de reacție a organizației conduse de Stănescu, aceeași organizație care l-a mandatat în urmă cu două luni să ceară demisia lui Liviu Dragnea.

Prin intermediul unui comunicat publicat în presa centrală, Paul Stănescu afirmă că programul politic și guvernamental cu care PSD a câștigat alegerile pare să fi trecut în planul secund, în favoarea intereselor personale, și că PSD a scăzut sub 25% în sondaje.
”După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea! De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic și guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale. PSD guvernează România de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive. Avem o creștere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a absorbției fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani şi cel mai redus nivel al șomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opţiunile electoratului, sondajele indică o preferinţă de sub 25%, cu mult sub scorul obținut la alegerile parlamentare din anul 2016. Am acţionat ca un politician responsabil şi i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situația în care ne aflăm și să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendințe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca şi alţi colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul şi de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât preşedintele partidului! (…) Nu retractez nimic din ce am spus public despre situaţia în care se află acum Partidul Social Democrat, pentru că sunt şi rămân un om onest, care nu urmărește interese personale, ci salvarea României”, susține Paul Stănescu.

Cu tot refuzul de azi al lui Iohannis, este probabil doar o chestiune de timp până când Stănescu va pleca din guvern și ”Oltul puternic” va rămâne fără o importantă funcție la nivel central. Interesant pare că în timp ce Stănescu pozează în victimă și își acuză fostul partener de vânătoare că a dus partidul în jos, ”Oltul puternic” tace. Pare să fi adoptat poziția struțului, diametral opusă de cea adoptată în urmă cu fix două luni, când în presa locală erau valuri de declarații prin care numeroși membri ai PSD Olt – primari, parlamentari și președinte executiv – își exprimau susținerea necondiționată și-l mandatau pe Paul Stănescu să ceară demisia lui Dragnea.
”Poziţia organizaţiei Olt a fost exprimată încă de vineri şi nu cred că este cineva care nu a înţeles. Domnul preşedinte Stănescu, înainte de Comitetul Executiv, a spus că între un prieten şi partid va alege partidul. Iar noi, la Comitetul Executiv, i-am dat împuternicire, mandat, toată lumea a votat pentru alegerea celei mai bune soluţii în favoarea partidului. Astăzi a venit şi soluţia şi normal că o susţinem”, declara Marius Oprescu, președinte executiv PSD Olt, în ziua în care Stănescu își asuma semnarea scrisorii alături de Țuțuianu și Firea.

Ieri s-a parafat ”executarea”, colegii de la Olt – pauză. Azi a venit scrisoarea, colegii de la Olt… tot pauză. O fi de bine cu atâta susținere?
La naiba, bine măcar că l-a adus Stănescu pe Vâlcov la PSD și rămâne ”Oltul Puternic” cu un consilier de stat, că vorba aia, e mare lucru să ai pe cineva la centru…

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.