duminică, octombrie 17 www.impactinolt.ro

Un pic de ”armetică” a la Moț: reamenajarea esplanadei, 14 milioane lei. Adică ”mai jos” de 5-6 milioane lei

Ce-i lipsește chelului care are deja o tichie de mărgăritar? Logic, o nouă tichie de mărgăritar, ca atare Primăria Slatina a decis să investească în modernizarea esplanadei, că restul problemelor s-au terminat… Floricele, pavele, gradene și arteziene să fie, că doar așa ne crește calitatea vieții, iar banii nu sunt o problemă când nu vin din buzunarul propriu al conducerii. În plus, 14 înseamnă mai puțin decât 5 sau 6, nu?

În aprilie 2018, mai toată presa locală consemna primele declarații ale lui Emil Moț, primar al Slatinei, pe tema reamenajării esplanadei:

„Vă spun în premieră acum că avem studiul de fezabilitate al esplanadei gata, studiul de fezabilitate al noii esplanade. O să începem procedurile de licitație pentru execuție, iar dacă totul merge bine și nu o să avem probleme, zic eu undeva la toamnă o să începem lucrările la noua esplanadă. Ca și costuri, estimăm undeva la 5-6 milioane de lei, dar să vedem la licitație. Probabil că se va duce mai jos. Nu reprezintă un efort mare, este un lucru necesar, pentru că știm foarte bine, aproape toți cetățenii Slatinei se plimbă și se relaxează pe esplanadă. Deci din punctul nostru de vedere nu e un efort mare, e un lucru necesar pentru toți cetățenii.”

La 5 luni distanță, ce să vezi? Costurile, ca niște nesimțite, în loc să se ducă mai jos, cum zicea primarul, au luat-o razna:
”DENUMIREA INVESTIŢIEI : ,, Aprobare Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru investiția Reabilitare și modernizare Esplanada, municipiul Slatina, str Independenței, județul Olt”
BENEFICIARUL INVESTIŢIEI : Consiliul Local al Municipiului Slatina
VALORI INCLUSIV TVA
Valoarea totala a investitiei 14.089.990, 21 lei din care
Constructii montaj (C+M) 11.504.165, 61 lei”, se arată în proiectul de HCL ce va fi supus aprobării consilierilor locali.

Din referatul de specialitate, pe lângă scopul și necesitatea reamenajării esplanadei, aflăm și lucruri interesante:
”Se stie dintotdeauna ca spatiul verde, mai ales in mediul urban este un parametru al calitatii vietii care raspunde in mod complex nevoilor individuale sau de grup, sub aspect biologic, social, economic si psihologic.
Se observa o serie de neajunsuri pentru care zona verde sa functioneze ca element de atractie in zona, astfel :
– Neintretinerea materialului dendrologic existent ;
– Lipsa plantatiei cu material dendrologic de calitate si a celui floral”

Oare ce-o fi vrut să spună gura păcătosului, că cineva doarme DUS pe bani publici?

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.