vineri, aprilie 19 www.impactinolt.ro

Închisoare cu executare pentru preotul care a accidentat mortal un copil


Preotul din Olt care la începutul acestui an a accidentat mortal un copil de 15 ani a fost condamnat în primă instanță la 6 ani de închisoare.

Uțoiu Negrea Florian, preot în comuna Bîrza, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și modificarea sau ștergerea urmelor accidentului. La finalul lunii trecute, Judecătoria Balș a pronunțat sentința în dosar:
Condamnă pe inculpatul U. N. F. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, (…) 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, (…) 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea stării locului sau ștergerea urmele acestuia. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul pedepselor stabilite , respectiv un spor de 2 închisoare, aplicând inculpatului pedeapsa de 6 ani închisoare”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Balș. Preotului i-au fost interzise o serie de drepturi, printre care și cel de a conduce autovehicule pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei, hotărârea nefiind însă definitivă.

Accidentul pentru care preotul a fost condamnat în primă instanță s-a petrecut pe 2 ianuarie, pe raza comunei Bobicești, băiatul de 15 ani care se deplasa împreună cu un prieten pe marginea drumului fiind izbit violent de mașina condusă de preot. Potrivit anchetatorilor, șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice și ar fi încercat să modifice probe de la locul tragediei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.