luni, august 15 www.impactinolt.ro

Hotărâre definitivă: Fostul șef al Poliției Rutiere Olt, obligat la plata averii nejustificate

Ilie Roșu, fost șef al Poliției Rutiere Olt depistat cu o avere nejustificată de aproape 100.000 lei, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Potrivit recentei hotărâri a Inaltei Curți de Casație și Justiție, fostul șef al Poliției Rutiere Olt este obligat să achite în termen de 60 de zile suma pe care nu a putut-o justifica.

În iunie 2016, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 93.120,44 lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 24 august 2002 – 13 octombrie 2005 de către Ilie Roşu, șef al Poliției Rutiere Olt la vremea respectivă, în prezent pensionar.
”Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada 24 august 2002 – 13 octombrie 2005, de către Roşu Ilie”, preciza un comunicat al ANI.

Contactat de adevărul.ro, fostul șef al Poliției Rutiere Olt declara că ar fi vorba de un apartament cumpărat în 2004.
„Le-am spus că l-am cumpărat cu banii din nuntă şi am mai făcut noi un împrumut şi mi-au spus că nu cred că am păstrat banii de la nuntă, din 1998. Le-am pus toate documentele la dispoziţie şi am aşteptat un răspuns. (…) Bineînţeles că la mijloc e vorba de o sesizare, dar probabil că mă cheamă la Curtea de Apel, unde voi explica din nou cu documente. Doar că lucrurile de genul ăsta îţi crează un disconfort. Am mai avut colegi care au trecut prin aşa ceva şi e vorba de procese, te judeci cu ei…“, declara Ilie Roşu, citat de adevărul.ro.

În 2018, Curtea de Apel Craiova a admis în parte sesizarea ANI.
”Constată că intimaţii cercetaţi Roșu Ilie și Roșu Florica au dobândit în mod nejustificat suma de 46.809,07 lei. Obligă pe aceştia să plătească suma de 46.809,07 lei în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, preciza hotărârea Curții de Apel Craiova, care a fost atacată la ICCJ.

La finalul săptămânii trecute, instanța a pronunțat decizia definitivă în acest dosar – nejustificată nu este doar suma stabilită de magistrații craioveni, ci și alți 44.280 lei.
Detalii soluție: „Respinge recursul declarat de pârâţii Roşu F. Ilie şi Roşu Florica Felicia împotriva sentinţei nr. 200/2018 din data de 30 martie 2018 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Admite recursul declarat de reclamanta Agenţia Naţională de Integritate (…) Casează, în parte, sentinţa civilă atacată şi, rejudecând cauza, constată că intimaţii cercetaţi, Roşu F. Ilie şi Roşu Florica Felicia au dobândit nejustificat şi suma de 44.280 lei şi, în consecinţă, obligă intimaţii cercetaţi şi la plata sumei de 44.280 lei, în termen de 60 de zile de la data prezentei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 22 octombrie 2021.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.