luni, august 15 www.impactinolt.ro

Mama criminală din Stoenești, condamnată la 18 ani de închisoare

Tribunalul Olt a pronunțat azi sentința în dosarul în care o tânără de origine lituaniană, stabilită în comuna Stoenești, este acuzată de omor calificat după ce, anul trecut, și-a ucis fetița în vârstă de două luni. Gabriele Vasiliauskaite a fost condamnată la 18 ani de închisoare, sentința nefiind însă definitivă.

Tânăra a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru tentativă de omor, faptă petrecută cu o lună înainte de crimă, când bebelușul a ajuns la spital cu urme de violență pe corp, și la 16 ani de închisoare pentru omor calificat, pedepsele fiind contopite.
„(…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatei pentru faptele deduse judecăţii urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 16 ani închisoare, la care adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 2 ani închisoare, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 18 ani închisoare în regim de detenţie”, se precizează în hotărârea Tribunalului Olt.

Crima s-a petrecut în vara anului trecut. Potrivit anchetatorilor, tânăra și-a omorât fetița pentru că plângea.
„Inculpata, lituaniancă de origine, dar stabilită în Stoenești ca urmare a unei relații de concubinaj cu un bărbat din localitate, pentru că fiica minoră, în vârstă de două luni, plângea, a încercat să o liniștească și nu reușea. Atunci a început să o zdruncine foarte tare, astfel încât creierul s-a lovit puternic de cutia craniană și s-a produs un hematom. Pentru că micuța a continuat să plângă, inculpata a continuat să o agreseze, în urma unei lovituri producându-i-se fractura coloanei, iar la scurt timp a decedat”, precizau reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Inițial, tânăra de origine lituaniană fusese condamnată de Tribunalul Olt la 8 ani și 4 luni de închisoare. În urma apelului făcut de procurori, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința și a trimis cauza spre rejudecare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.