sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Darius Vâlcov a pierdut definitiv procesul cu FDRG. Are de plătit 20.000 de lei, daune morale

Curtea de Apel Craiova a pronunțat ieri hotărârea definitivă în dosarul în care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDRG) i-a cerut daune morale lui Darius Vâlcov pentru o postare de pe facebook în care acesta asocia însemnele FDRG cu cele naziste. Fostul consilier de stat este obligat la plata a 20.000 de lei către FDRG.

Vâlcov a fost acționat în instanță de Forumul Democrat al Germanilor din România după ce în 2018, pe vremea când era consilier de stat, a publicat pe pagina sa de socializare un clip video în care FDGR era prezentat drept o organizaţie nazistă. În 2019, Judecătoria Slatina a admis în parte cererea FDRG și a decis obligarea fostului consilier de stat la plata a 20.000 de lei, daune morale.

”Constată încălcarea de către pârât a dreptului nepatrimonial la imagine şi prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagina de facebook a pârâtului a unui montaj video cu textul „Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien”, urmat de semnul egalităţii între GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMÂNIA şi FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal roşu sub semnul svasticii. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice pe pagina sa de facebook dispozitivul acestei hotărâri. Respinge ca neîntemeiată solicitarea de a obliga pe viitor pârâtul la interzicerea unor asemenea manifestări nelegale şi prejudiciatoare”, a decis Judecătoria Slatina.

Hotărârea a fost atacată de Vâlcov la Curtea de Apel Craiova, instanță care a pronunțat ieri hotărârea definitivă în acest dosar, respingând recursul ca nefondat.


Pentru postarea respectivă, Vâlcov a primit și o amendă de 2000 de lei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
”Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste. Fapta se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei”, preciza CNCD.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.