sâmbătă, noiembrie 27 www.impactinolt.ro

”Concediat” de bălșeni, fără job la SMR. Fostul primar Mădălin Teodosescu cere reintegrarea la SMR Balș și daune morale

Pus pe liber de bălșeni la alegerile locale de anul trecut și sătul probabil să mai aștepte o funcție de la partid, fostul primar liberal Mădălin Teodosescu încearcă să obțină în instanță reintegrarea pe un post de inginer la SMR Balș.

După un mandat de viceprimar și trei mandate de primar, Mădălin Teodosescu a fost nevoit să pună punct, cel puțin deocamdată, carierei din administrația locală. Trimis acasă de bălșeni, care l-au taxat la alegerile locale de anul trecut, fostul primar liberal pare să fi renunțat la speranța că partidul îi va oferi încă un premiu de consolare după ce l-a ”recompensat” pentru pierderea alegerilor cu o funcție pentru soție, numită în decembrie șefă la Inspectoratul Județean în Construcții Olt.

Cum în 2004, înainte de a fi ales viceprimar, lucra ca inginer la SMR Balș, Teodosescu a solicitat reîncadrarea la fostul loc de muncă, dar fără succes. Mirela Durlănescu, lichidatorul judiciar al societății, a precizat că relațiile contractuale ale fostului primar al Balșului cu SMR au încetat de foarte mult timp.

”În cursul anului 2004, domnul Teodosescu, care era angajatul SMR, a fost ales viceprimar. În baza numirii dumnealui ca viceprimar, societatea, prin reprezentanții pe care îi avea la acel moment, a ales, ca și modalitate de încetare a relațiilor contractuale cu domnul Teodosescu, să facă o delegare pentru Primăria Balș, pentru funcția de viceprimar. Eram în 2004, apăruse Codul Muncii – care prevedea atât noțiunea de delegare cât și noțiunea de suspendare a contractului pentru funcții administrative, iar domnul Mădălin Teodosescu este delegat la Primăria Balș. Din acel moment, relațiile dumnealui cu SMR, cel puțin din punct de vedere al documentelor pe care noi le avem, au încetat. Dânsul a fost viceprimar patru ani, după care a fost ales primar următoarele mandate. Deci a avut o operioadă din 2004 până în 2020 în care a funcționat ca viceprimar patru ani și apoi următoarele mandate ca primar. Acum, după ce i-a încetat mandatul de primar, face o solicitare către SMR și primim o cerere în care ni se solicită să îl angajăm pe domnul Teodosescu. Noțiunea de delegare înseamnă că maxim un an poți să delegi un salariat, cu prelungire la solicitarea scrisă și acordul societății, încă perioade de șase luni de zile, lucru care nu s-a întâmplat. Deci din 2004, de când a fost delegat pentru un an de zile, cum prevedea legea, societatea nu a mai primit nici o solicitare de a prelungi acest mandat de delegare. A venit REVISAL-ul, în 2011 toată lumea a scris în REVISAL contractele de muncă. Contractul domnului Teodosescu nu era suspendat, ca noi să putem să-l înscriem în REVISAL. Nici primăria, nici dânsul, personal, nu ne-au solicitat niciodată să prelungim delegarea sau să emitem o decizie de suspendare a contractului, iar cu de la noi putere nu puteam face asta. Eu, în baza cererii dumnealui nu puteam să desfac un contract de muncă sau să-l reangajez urmând să-i desfac contractul de muncă pentru că societatea este în faliment, și nu aveam cum să dau preaviz, nu aveam cum să-l reangajez în condițiile în care dumnealui nu figura suspendat. Dacă era operat articolul privind suspendarea contractului de muncă, atunci da, la încetarea funcției administrative îl puteam reangaja, dar în momentul acesta nu pot face acest lucru. Dânsul în REVISAL, între salariații SMR la această dată, nu figurează. Eu i-am trimis dânsului o notificare în care i-am comunicat aceste lucruri, iar mai mult decât atât, i-am făcut o decizie în care am constatat că prin efectul legii, după un an de zile detașarea a încetat de drept, iar dumnealui a rămas angajatul primăriei. La baza acesteia am o adresă prin care am prezentat situația ITM Olt și am cerut o opinie juridică, pentru că nu era o situație de care te lovești în fiecare zi”. a declarat Mirela Durlănescu.

Fostul primar al Balșului nu pare să se fi consolat însă cu ideea că nu mai are nici postul de inginer de la SMR, motiv pentru care a acționat societatea în instanță, dosarul recent înregistrat având ca obiect ”contestaţie decizie de concediere încetare contract individual de muncă, reintegrare pe postul anterior, drepturi salariale, daune morale”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.