sâmbătă, noiembrie 27 www.impactinolt.ro

Dosarul unui primar PSD, de 5 ani în primă instanță. Judecătoria a primit termen pentru soluționarea cauzei

Aflat de cinci ani pe rolul Judecătoriei Corabia, dosarul în care primarul comunei Rusănești este judecat pentru conflict de interese pare că se apropie de o soluționare în primă instanță – Parchetul Corabia a contestat durata procesului, iar Tribunalul Olt a admis contestația procurorilor.

Alexandru Chirea, primarul PSD al comunei Rusănești, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese în martie 2016, fiind acuzat de procurori că a participat la adoptarea unei hotărâri de consiliu local prin care o parte însemnată din islazul comunal a fost închiriată de societatea în care fiul său avea calitatea de asociat unic și administrator.

”În exercitarea functiei publice detinute, de primar al comunei Rusanesti, judetul Olt, a participat la adoptarea Hotararii nr. 6, din 27.02.2014, a Consiliului Local Rusanesti, judetul Olt, in cadrul sedintei prezentand si sustinand proiectul de hotarare si raportul compartimentului de resort din cadrul primariei, pe care acesta le intocmise, prin care a propus inchirierea pajistii comunale permanente, in suprafata de 370 ha, aflata in domeniul privat al comunei, crescatorilor de animale, persoane fizice si juridice, ce detineau animale inscrise in R.N.E., prin care s-a obtinut indirect un folos patrimonial pentru fiul sau Chirea Liviu Florentin. Acesta, in calitate de asociat unic si administrator al S.C. AGROCHIREA S.R.L. Rusanesti, a incheiat, la data de 28.02.2014, contractul de inchiriere nr. 456/ din 28.02.2014, pentru suprafata de 127,36 ha, in baza caruia a obtinut subventii agricole atat in anul 2014, cat si in anul 2015”, precizau procurorii.

Aflat pe rolul Judecătoriei Corabia din martie 2016, în dosarul care poate servi drept exemplu de tragere de timp au tot ”curs” amânările – spre exemplu, timp de aproape un an, din decembrie 2017 până în octombrie 2018, apărătorul inculpatului a tot invocat imposibilitatea de a se prezenta la termenul stabilit, iar instanța a dat dovadă de o neobișnuită indulgență și a admis de fiecare dată solicitările de amânare, acordând termene din două în două luni fără a cere să se asigure substituirea.

La începutul acestui an, Parchetul Corabia a contestat durata procesului la Tribunalul Olt, instanță ierarhic superioară Judecătoriei Corabia. Pe 3 februarie, Tribunalul a admis contestația procurorilor și a stabilit un termen până la care Judecătoria Corabia trebuie să soluționeze cauza.
”(…) admite contestaţia privind durata procesului penal formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia privind dosarul penal nr. 523/213/2016 aflat pe rolul Judecătoriei Corabia. Conform art. 488ind.6 alin. 1 din Codul de procedură penală, stabileşte termen până la care Judecătoria Corabia să soluţioneze cauza, data de 01.07.2021”, se precizează în hotărârea Tribunalului Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.