sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Vâlcov, martor denunțător într-un dosar de trafic de influență

Numele fostului primar al Slatinei, Darius Vâlcov, apare într-un nou dosar penal. De această dată nu are calitatea de inculpat, ci de martor denunțător. Nu este însă singurul martor denunțător al unei șpăgi de 2000 de euro – aceeași calitate o are și un fost apropiat al său.

Inculpată în acest dosar înregistrat la finalul anului trecut pe rolul Tribunalului Olt este Ioana Gușatu, care potrivit unor surse ar fi mama Ancăi Gușatu, tânăra care a administrat pentru o perioadă una dintre afacerile lui Vâlcov.

”Ca urmare a solicitării dvs., formulată în temeiul Legii 544/2001, vă aducem la cunoștință că prin rechizitoriul nr. 293/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, din data de 29.12.2020, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a inculpatei Gușatu Ioana, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, reținându-se că în cursul lunii decembrie 2012, prevalându-se de influența pe care pretindea că o are pe lângă primarul municipiului Slatina – V.D.B. (în funcție la acea dată), a pretins și primit de la denunțătorul I.O.C. suma de 2000 de euro, promițându-i acestuia că îi va facilita obținerea unui contract de prestări servicii (anvelopare bloc)”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cine este denunțătorul I.O.C. aflăm de pe site-ul Tribunalului Olt, instanță care, zilele trecute, a constatat temeinicia şi legalitatea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de Guşatu Ioana:

”Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă inculpata Guşatu Ioana. (…) pe timpul controlului judiciar, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii : (…) să nu se apropie şi să nu comunice, direct ori indirect, pe nicio altă cale, cu martorii denunţători Darius Bogdan Vâlcov şi Ilinca Octavian – Constantin precum şi cu martorii Vlaicu Mădălina şi Onică Dumitru. (…) Pronunţată în şedinţă din camera de consiliu, azi, data de 31 decembrie 2020, ora 11 :20 la Tribunalul Olt.”

Începe oare ”dansul”? Vedem, și revenim…


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.