sâmbătă, iunie 15 www.impactinolt.ro

Viceprimarul Caracalului, exclus din PSD. ”Am fost sancţionat pentru că am ales să-mi păstrez coloana vertebrală!”

Tensiunile care mocneau de ceva vreme în Primăria Caracal, între primarul Liviu Radu și viceprimarul Octavian Stănescu, au fost tranșate politic. În meciul dintre cei doi colegi de partid a intervenit conducerea PSD Caracal, care a decis aseară excluderea viceprimarului.

Octavian Stănescu precizează, într-o postare pe facebook, că a fost exclus din PSD pentru că a ales să-și păstrez coloana vertebrală și susține că în ședința de aseară i s-a reproșat, printre altele, că blochează hârtii și încurcă procedurile în primărie, deși primarul i-a luat atribuțiile de un an și jumătate.
Decizia luată aseară de conducerea PSD Caracal privind excluderea mea din partid arată cât de mult se doreşte promovarea tinerilor în această formaţiune politică. Am fost sancţionat pentru că am ales să-mi păstrez coloana vertebrală şi să nu plec capul în faţa unui primar care nici până acum NU a învățat ce înseamnă administraţia publică, mai ales că a fost şi abuziv în relaţia cu mine. Aseară, mi s-a reproşat că blochez hârtii, că încurc proceduri în primărie, în condiţiile în care, de un an şi jumătate, domnul primar mi-a luat atribuţiile. Caracalenii își doresc să fie reprezentați de oameni corecți, să le fie apărate drepturile și să fie protejați. Înlăturarea mea din partid arată faptul că, cel puțin la nivel local, mentalitatea a rămas neschimbată și nu se dorește o shimbare de mentalitate în sensul reprezentării cu adevarat a intereselor cetățenilor acestui oraș. Nu se dorește promovarea tinerilor, înlăturarea oricăror influențe exterioare și, mai mult decât atât, îmbunătățirea condițiilor de viață în Caracal. (…) ”, susține Octavian Stănescu.

Decizia PSD Caracal, organizație condusă de deputatul Dan Ciocan, vine la scurt timp după ce Octavian Stănescu a cerut în instanță anularea unei dispoziții de primar prin care i se interzicea să mai comunice caracalenilor informații de interes public.

”Aducerea la cunoștința publică, în orice mod și prin orice mijloace, a informațiilor și activităților de interes public desfășurate de Primăria municipiului Caracal se realizează numai de către următoarele persoane: Ionița Ancuța Alina – consilier compartiment Cabinetul primarului; Constantinescu Daniela – consilier compartiment Cabinetul primarului; Pencu Cristina – administrator public. Încălcarea prevederilor art. 1 de către viceprimarul municipiului Caracal, funcționarii publici sau personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate primarului sau instituțiile subordonate atrage răspunderea acestora conform prevederilor legale în vigoare”, se preciza în aberanta dispoziție atacată în instanță.

Hotărârea PSD Caracal privind excluderea urmează să fie supusă validării Biroului Permanent Județean, formalitate după care Octavian Stănescu va pierde și calitatea de ales local. Executat de partid, la următoarele alegeri acesta ar putea fi unul dintre principalii contracandidați ai actualului primar.


Un comentariu

  • Ciocănitoarea Woody

    Dacă actualul primar va mai fi propus pentru un nou mandat. Cred că va zbura mai ceva că viceprimarul. Liviu Radu a venit la primărie să își facă amantă. Nu să facă ceva pentru caracaleni. Tinerii nu mai au loc de astfel de specimene. S-ar putea ca Toto să nu aibă contracandidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.