sâmbătă, iunie 15 www.impactinolt.ro

Primarul comunei Perieți, demis prin ordin de prefect

Condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de delapidare în formă continuată, Costin Robert Vâlceleanu (PSD) a pierdut funcția de primar al comunei Perieți. Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, ordinul privind încetarea mandatului a fost emis săptămâna trecută.

Primarul comunei Perieți a fost trimis în judecată în decembrie 2017, fiind acuzat că, împreună cu alți doi inculpați, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. ”Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.
În decembrie 2018, Judecătoria Slatina l-a condamnat pe Vâlceleanu la 2 ani și 8 luni pentru delapidare în formă continuată și a contopit pedeapsa cu cea din dosarul în care acesta primise 8 luni cu amânare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pedeapsa rezultantă a fost de 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, executarea fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, instanța i-a impus obligația de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială, iar pe durata termenului de supraveghere acesta va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bălteni sau în cadrul Primăriei Schitu, pe o perioadă de 90 de zile. De asemenea, s-a dispus confiscarea sumei de 41.846 lei de la inculpat.
Ca pedeapsă complementară, instanța i-a interzis exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.
Hotărârea Judecătoriei Slatina a devenit definitivă pe 6 iunie, când Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de Vâlceleanu, ca nefondat.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, ordinul privind încetarea mandatului de primar al comunei Perieți a fost emis pe data de 3 iulie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.