sâmbătă, noiembrie 27 www.impactinolt.ro

Tentativă de omor în Penitenciarul Craiova. Criminalul din Corabia, înjunghiat de un alt deținut din Olt

Un deținut din Olt, condamnat pentru tâlhărie și omor, s-a ales cu o nouă pedeapsă după ce, în incinta penitenciarului în care își ispășea pedeapsa, a încercat să omoare un alt deținut, înjunghiindu-l cu un cuțit confecționat artizanal.

Osman Petre, un bărbat din Olt condamnat în 2012 la 25 de ani de închisoare pentru uciderea unui bătrân din Drăgănești, a primit săptămâna trecută o nouă pedeapsă definitivă – 6 ani și 5 luni de închisoare, care s-au adăugat celor aproape 17 ani pe care îi mai avea de executat. Noua faptă pentru care a fost condamnat de Tribunalul Dolj s-a petrecut în incinta Penitenciarului Craiova.

”Persoana privată de libertate Osman Petre a fost trimisă în judecată prin rechizitoriul cu numărul 164/P/2018 din data de 10.07.2018, pentru săvârșirea infractiunilor de tentativă la omor calificat (…) si port sau folosirea fară drept de obiecte periculoase (…), constând în aceea că, după ce anterior a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea infractiunilor de omor si tâlhărie, fiind in stare de recidivă, în data de 29.08.2017, în jurul orelor 17:20, în incinta Penitenciarului Craiova l-a lovit cu un cutit confectionat artizanal în regiunea cervicală anterioară pe numitul Grecu Ionuț Laurentiu, persoană privată de libertate în acelasi penitenciar, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale, fară punerea în primejdie a vietii, după ce anterior fusese lovit de acesta cu pumnul în zona feței”, au precizat, pentru Impact în Olt, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Grecu Ionuț Laurențiu, deținutul înjunghiat, este tot din Olt. În 2015, acesta a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare după ce a jefuit și a ucis o bătrână din Corabia, apoi a dat foc locuinței încercând să mascheze urmele crimei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.