sâmbătă, iulie 20 www.impactinolt.ro

Acord de recunoaștere în dosarul de trafic de influență la Psihiatrie și DGASPC

Femeia acuzată de cumpărare de influență după ce a dat șpagă pentru obținerea unei pensii de invaliditate a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. La finalul săptămânii trecute, aceasta a fost condamnată de Tribunalul Olt la o pedeapsă cu suspendare și obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.

”Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu inculpata Berlinschi Georgeta, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată (…) Condamnă pe inculpata Berlinschi Georgeta la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii cumpărare de influenţă în formă continuată. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. (…) Obligă inculpata la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei com. Dăneasa jud. Olt sau Scoala Gimnazială din com. Dăneasa jud. Olt. Atrage atenția inculpatei Berlinschi Georgeta că în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligațiile impuse sau stabilite de lege, instanța va revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va dispune executarea pedepsei”, se precizează în hotarârea instanței.

În dosarul de trafic de influență sunt cercetați sub control judiciar un infirmier de la secția Psihiatrie a Spitalului Slatina, concubina acestuia, și o angajată a DGASPC Olt.

”Prevalându-se de influenţa pe care o are asupra medicilor şi asistentelor din cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, inculpatul Constantin Ilie, care ocupă funcţia de infirmier în cadrul acestei unităţi medicale, împreună cu inculpata Jianu Marilena, care ocupă funcţia de consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Olt, au pretins şi au primit de la inculpata Berlinschi Georgeta suma de 3.300 lei, promiţându-i acesteia că-i vor facilita obţinerea pensiei de invaliditate ori de handicap, întrucât cunosc funcţionari publici-medici, care eliberează acte medicale necesare dosarului de pensionare pe caz de boală ori persoană cu funcţie de conducere-director DGASPC ori Direcţia Muncii, care poate influenţa îndeplinirea actului de către funcţionarii competenţi.
Activitatea infracţională a inculpatului Constantin Ilie, de trafic de influenţă, s-a desfăşurat şi prin intermediul inculpatei Vlaicu Florina, concubina acestuia, care a preluat sarcinile inculpatului Constantin Ilie, în perioada în care era internat în spital, referitor la anumite afecţiuni medicale de care acesta suferă.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că există probe care conduc la bănuiala rezonabilă că, în anul 2017, inculpaţii Jianu Marilena şi Constantin Ilie, cu ajutorul inculpatei Vlaicu Florina, au primit sume de bani de la inculpata Berlinschi Georgeta, în schimbul traficării influenţei, promiţând că-i vor determina pe funcţionarii publici competenţi-medici, director DGASPC ori Direcţia Muncii, să emită acte medicale ori să-şi foloseacă influenţa în acest sens, necesare fie acordării, prelungirii concediului medical, fie necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală ori chiar a acordării gradului de handicap/invaliditate şi a pensiei aferente. Inculpata Berlinschi Georgeta a obţinut o pensie de invaliditate, pentru care primeşte lunar suma de 640 lei”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.