sâmbătă, noiembrie 27 www.impactinolt.ro

Fostul primar al comunei Cungrea, delegat sătesc

Ion Murguleț, fost primar al comunei Cungrea în perioada 2008 – 2012, a revenit de anul trecut în administrația locală, cu o indemnizație similară celei de consilier local. După pierderea alegerilor în 2012 și o tentativă eșuată în 2016 de a candida din partea ALDE la funcția de primar al localității, Murguleț s-a orientat în vara anului trecut spre un post de delegat sătesc.

Informația apare într-un proces verbal din iunie 2018 postat pe site-ul Primăriei Cungrea, în care este consemnată și o declarație a lui Ion Murguleț, în noua sa calitate de delegat sătesc: ”Am venit alături de dl. primar pentru că am convingerea că lucrurile vor merge foarte bine. În anul 2016 am decis că nu mă voi mai înscrie în nici un partid politic”.

Fostul primar al comunei Cungrea a primit în 2016 o condamnare definitivă de doi ani cu suspendare într-un dosar de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție. Acesta a fost acuzat că, în calitate de primar al comunei Cungrea, a încheiat fără respectarea dispoziţiilor legale contractul de achiziţie publică nr.10/17.05.2010, cu S.C. B.M. Company Râmnicu Vâlcea, având ca obiect amenajarea şi modernizarea de fântâni stradale aflate pe domeniul public al comunei, cauzând un prejudiciu bugetului local şi, totodată, obţinând un folos material necuvenit pentru societatea comercială menţionată, în cuantum de 162.608,74 lei. “S-a reţinut, totodată, în sarcina aceluiaşi inculpat că, în perioada ianuarie 2011- iunie 2012, în calitate de primar al comunei Cungrea, a efectuat operaţiuni financiare ca activităţi de prestări servicii şi producţie, fiind titular al Întreprinderii Individuale ”Murguleţ A. Ion I. I.”, activităţi incompatibile cu funcţia de primar, obţinând astfel, venituri ilegale în sumă de 33.203,13 lei”, precizau procurorii.
Nu este însă singura sa problemă penală, Ion Murguleț având la ora actuală calitatea de inculpat în alte două dosare aflate pe rolul Judecătoriei Slatina – unul pentru ”celebrele” parcuri din Cungrea, celălalt pentru contractul privind alimentarea cu apă. În ambele dosare, ”coleg de suferință” îi este, printre alții, și Dorel Alexe, primar al comunei Cungrea în perioada 2012 – 2016.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.