duminică, octombrie 17 www.impactinolt.ro

Şi dă-i, şi luptă… Sau mai bine lasă-te…

Sunt fan al protestelor, mă bucur că nu suntem chiar o naţie de îndobitociţi cărora nu le mai pasă de nimic. Orice protest are la bază revolta. Te revolţi pentru că ţi se face o nedreptate, pentru că aleşii neamului vor să fure nestingheriţi, pentru că te-a minţit PSD-ul sau PNL-ul sau care a mai fost la butoane. Sunt enşpe mii de motive de revoltă în ţara asta condusă cu orice în afară de cap.

Pe un băieţaş din Slatina, de exemplu, l-a revoltat un regulament al parcărilor. Nu contează că proiectul e pus în transparenţă decizională pentru 45 de zile, timp în care se poate veni cu propuneri, sugestii, etc… L-a revoltat şi basta, deci… protest! E dreptul lui, ca al fiecărui alt cetăţean din ţara asta să iasă în stradă şi să se exprime liber.

Eu altceva n-am înţeles în toată treaba asta. În primul rând, cum pana mea să te duci la protest înţolit ca un ginerică? Cum să pui pe tine costumu’ ăla bunu’ din dulap şi cravata, şi să ieşi să spui la lume că X sau Y fură? Păi d-aia, mă băiatule, n-o fi venit lumea la protest, că nu aşa se face. Ia să-ţi fi tras pe tine un treling, cum zicea mamaie săraca, sau nişte ţoale de zi cu zi, să vadă omu că eşti d-al lui, din popor, păi nu mai venea lume? Venea, domne! Poate se mai solidarizau încă 10-15 „chiori” cu tine, empatizau, se puneau în pielea ta, poate se gândeau că dacă se aprobă regulamentul ăla rămâi şi fără bani de treling… Sau costumul şi cravata erau menite să te arate drept lider în cazul în care vă strângeaţi mai mulţi, şi ăsta era scopul, de fapt, să te faci remarcat? Păi protestăm sau facem parada modei?

Şi în al doilea rând, dacă tot ai ieşit în faţa Prefecturii, de ce să taci? Ce dacă eraţi doar doi protestatari şi doi rătăciţi? Strigă, prietene, s-audă lumea ce caţi tu p-acolo, că doar d-aia protestezi, să te faci auzit! Pe muteşte ca popândăul puteai să stai şi-acasă, că tot aia era! Puneai costumul şi cravata, eventual şi-o floare în buzunarul de la piept, te uitai în oglindă şi protestai cât voiai şi când voiai!

Partea bună – pentru junele în cauză – e că începe să devină politician. Să nu ai nevoie de toate degetele de la o mână ca să numeri protestatarii dar să spui că le mulţumeşti pentru susţinere celor care n-au putut fi prezenţi, e ceva ce nu mulţi pot face…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.