vineri, iulie 19 www.impactinolt.ro

Taxa pe gunoi s-a ”împiedicat” și la Scornicești. Proiectul a fost aprobat cu tariful pentru mediul rural

Taxa pe salubrizare la nivelul județului Olt, stabilită la 11,75 lei de persoană pentru mediul urban și 3,69 lei de persoană pentru mediul rural, a încins spiritele nu doar la Drăgănești, ci și la Scornicești, ambele fiind orașe doar cu numele. În timp ce la Drăgănești proiectul a fost respins, la Scornicești s-a găsit o cale de mijloc. Printr-un amendament al consilierilor liberali, cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru locuitorii din Scornicești va fi de 3,69 lei. ”Noi nu ne opunem proiectului implementat de Consiliul Județean, dar nu putem fi de acord cu prețul pe care ne impun să-l cerem oamenilor”, spune Daniel Tudor, viceprimar al localității și președinte PNL Scornicești.

Proiectul privind aprobarea regulamentului și a taxei speciale de salubrizare, în cuantum de 11,75 lei de persoană, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței din decembrie a Consiliului Local Scornicești.
”Noi, consilierii PNL, am depus un amendament prin care am propus ca taxa să fie egală cu cea pentru mediul rural, de 3,69 lei de persoană. Haideți să fim realiști, suntem oraș doar cu numele. Prin acel regulament, Scorniceștiul nu beneficia de tomberon la fiecare gospodărie și rămâneau aceleași puncte de colectare – 3, 4 puncte într-o localitate, deci nu din poartă în poartă, nu specificau clar nici de câte ori vor ridica gunoiul, dacă va fi o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Prin amendamentul respectiv am stabilit și aceste lucruri – gunoiul să fie ridicat săptămânal, iar prestatorul serviciului să dea în folosință gratuită câte un tomberon fiecărei gospodării. Proiectul a fost adoptat cu amendamentul depus de noi”, a declarat Daniel Tudor.

Viceprimarul Scorniceștiului a precizat că taxa în cuantum de 11,75 de lei de persoană ar fi fost mult peste posibilitățile majorității locuitorilor.
”Noi nu ne opunem proiectului implementat de Consiliul Județean, dar nu putem fi de acord cu prețul pe care ne impun să-l cerem oamenilor. Am fost și suntem de acord cu prețul pe tonă, dar cât stabilim pentru cetățeni e treaba noastră. Nu văd de ce ar fi o problemă cu prețul stabilit de noi pentru oameni cât timp am fost de acord cu cel impus de ei pe tonă. Să ne cântărească gunoiul și, dacă vor fi diferențe, le plătim din bugetul primăriei. 11,75 lei de persoană ar fi fost exagerat pentru posibilitățile locuitorilor din Scornicești. Gândiți-vă că o familie compusă din câteva persoane plătește impozit un milion și ceva de lei vechi pe an pentru casă și teren, iar la gunoi ar fi avut de dat de cinci-șase ori mai mult. Sunt multe familii cu doi sau trei copii și lucrează doar tatăl, mai au nevoie de un medicament, de o haină, de unde să plătească? Toți ne dorim localități civilizate, curate, dar trebuie să ne gândim și la oameni când luăm astfel de decizii”, a concluzionat Daniel Tudor.

Potrivit acestuia, în urmă cu câteva zile a avut loc o nouă ședință a Consiliului Local Scornicești, la care a participat și un reprezentant al Olt Eco care a încercat, fără succes, să convingă consilierii să aprobe taxa în cuantumul stabilit pentru mediul urban.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.