duminică, octombrie 17 www.impactinolt.ro

Primarul orașului Drăgănești-Olt, citat cu mandat de aducere

Judecătoria Caracal a decis marți ca Pantelie Rotaru, primarul orașului Drăgănești-Olt, să fie citat cu mandat de aducere pentru termenul de luna viitoare al procesului în care este acuzat de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, după ce și-a reparat mașina din banii primăriei.

Decizia Judecătoriei a fost luată după ce Pantelie Rotaru (numit și Elodia de unii localnici, care susțin că edilul lor ar fi greu de găsit prin primărie), nu s-a prezentat la termenul de marți al procesului, invocând o vizită la Parlamentul European pentru a-și motiva absența din fața instanței. Cauza a fost amânată, iar judecătorii par să nu-l creadă pe cuvânt că a fost plecat și au solicitat dovezi.

”Amână cauza la data de 21.03.2018, față de cererea de amânare depusă la dosar. Se citează inculpatul Rotaru Pantelie, cu mandat de aducere și mentiunea să depună la dosar dovezi cu privire la faptul că la termenul de azi (n.r. marti) si ziua următoare a fost plecat în Parlamentul European. Pune în vedere martorilor prezenti azi să se prezinte personal in instantă la termenul viitor, in vederea audierii. Se emite adresa catre UAT Drăgănești Olt, in vederea comunicării de relatii cu privire la faptul dacă se constituie sau nu parte civilă si, in caz afirmativ, să comunice cuantumul sumei”, a decis Judecătoria Caracal.

Primarul orașului Drăgănești-Olt a fost trimis în judecată în octombrie 2016.
”În fapt, s-a reţinut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590, 51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12.590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului Rotaru Pantelie.”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.