luni, decembrie 5 www.impactinolt.ro

Demis de prefect, un fost primar şi-a găsit job – consilier personal al succesorului său

Cezar Filip, primarul PSD cu cel mai scurt mandat din istoria locală, nu poate sta departe de instituţia pe care şi-a dorit să o păstorească. Dat afară pe uşă de Prefectură, prin emiterea ordinului de încetare a mandatului, social democratul încearcă să intre pe geam – dacă tot n-a putut să rămână primar, s-a angajat, ilegal, consilier personal al actualului edil al comunei Osica de Sus, care îi este coleg de partid.

Contactat telefonic, secretarul primăriei a confirmat informaţia, precizând că Cezar Filip a fost încadrat de la 1 martie, prin dispoziţie a actualului edil al localităţii – viceprimarul Gheorghe Manicea, care a preluat atribuţiile de primar după demiterea lui Cezar Filip. Cât de legală este însă angajarea, secretarul a evitat să comenteze: „Aşteptăm controlul de legalitate al Prefecturii”.

Cezar Filip a fost demis prin ordin de prefect la scurt timp după alegerile locale, în baza deciziei CCR care prevede că şi aleşii locali condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatele. Filip are o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primăriei Osica de Sus. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în octombrie 2013, recunoscându-şi faptele în faţa instanţei. În decembrie 2013, Cezar Filip a fost condamnat de Judecătoria Caracal la 2 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de patru ani, sentinţa devenind definitivă prin neatacare.

Pe acelaşi motiv – condamnarea – pentru care şi-a pierdut mandatul,  şi-ar putea pierde curând şi actualul job dat de colegul de partid. Angajarea sa pe postul de consilier personal  se bate cap în cap cu prevederile legale, ignorate de semnatarul dispoziţiei de încadrare. Potrivit articolului 3 din HG 268/2011, un post corespunzător personalului contractual, cum e cel de consilier personal, nu poate fi ocupat de o persoană care “a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea”.
Cum în cazul lui Cezar Filip reabilitarea intervine abia în decembrie 2017  şi pare greu de crezut că dispoziţia buclucaşă va trece de juriştii Prefecturii,  vicele împuternicit primar ar putea fi nevoit să renunţe în scurt timp la preţioasele sfaturi pe care le primeşte pe bani publici de la consilierul său personal.


6 Comentarii

  • Milena

    Suntem de tot rasul! Cum se accepta așa persoane nu pot sa înțeleg, chiar din toți locuitorii aia de pe acolo nu exista și altul mai deștept ? Incredibil. Încerc hal am ajuns ? In ce hal a ajuns țara noastră !

  • Nicușor

    Din fericire sau din păcate cunosc acest om, dar dacă au greșit sa plece acasă . Primarul interimar ar trebuii sa plece și el acasă, angajarea este ilegală.

  • sts

    Ce mai poti comenta? se vorbeste mai nou de banii consilierilor ,ridicati de vice,fara acordul consilierilor,fara semnatura lor,cu tot tacimul, plingeri la politie, anchete, etc,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.