joi, noiembrie 30 www.impactinolt.ro

Inchisoare cu executare pentru bărbatul care și-a bătut cu sălbăticie calul

Bărbatul din comuna Dobrosloveni care în urmă cu câteva luni și-a bătut cu sălbăticie calul a fost condamnat în primă instanță la 1 an și 4 luni de închisoare cu executare.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea animalelor (…) deduce din pedeapsa 1 an şi 4 luni închisoare aplicată prin prezenta hotărâre, perioada reținerii din 16.10.2022 şi durata arestării preventive de la data de 17.10.2022 la zi. (…) menține față de inculpat măsura arestării preventive (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Caracal.

Bărbatul a fost arestat după ce imagini ale cruzimii sale față de animal au fost postate de un martor pe rețelele de socializare.

Individul și-a recunoscut faptele în fața instanței, spunând că și-a snopit în bătaie calul pentru că s-a enervat.
„Inculpatul a precizat că, în data de 14.10.2022, după ce a consumat alcool la un bar din sat a plecat spre casă cu atelajul hipo. Potrivit inculpatului, calul acestuia dezvoltă un comportament neliniştit, lovind cu picioarele din spate în căruţă, atunci când simte că stăpânul său consumă băuturi alcoolice, ceea ce s-a întâmplat şi de această dată. Inculpatul a menţionat că, faţă de modul în care calul a reacţionat, s-a enervat şi, atunci când a ajuns în dreptul locuinţei sale, a coborât din căruţă, a desfăcut ulubele şi a lovit în mod repetat calul cu o bâtă din lemn. Mai mult, inculpatul a învederat că lovirea animalului nu a fost determinată de manifestări agresive ale calului faţă de acesta, inculpatul nefiind în niciun moment în pericol să fie lovit.”, se arată în motivarea instanței
Individul este recidivist, în trecut fiind condamnat pentru tentativă de omor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.