miercuri, aprilie 24 www.impactinolt.ro

Cotoşman, lăsat pieton de Curtea de Apel Craiova

Florin Cotoşman, comisar general adjunct cu rang de subsecretar de stat la Garda Naţională de Mediu, pare să fi fost considerat un veritabil pericol public la volan de magistraţii Curţii de Apel Craiova, care i-au interzis să mai conducă autovehicule în următorii doi ani.

Prins „rangă” la volan şi trimis în judecată în noiembrie 2016, subsecretarul de stat şi-a recunoscut vinovăţia în faţa Judecătoriei Slatina şi, în martie 2017, şi-a aflat pedeapsa: 1 an şi şase luni de închisoare cu amânare pe un termen de supraveghere de 2 ani.

La pachet cu pedeapsa, instanţa i-a impus o serie de măsuri şi obligaţii: “pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.(…) Impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: a) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii – Colegiul Tehnic Metalurgic, mun. Slatina, jud. Olt sau Colegiul Naţional Radu Greceanu, mun. Slatina, jud. Olt, pe o perioadă de 50 de zile; b) să participe conform programării ce va fi realizată de către consilierul de probaţiune la programul Drink and Drive – schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”, se preciza în încheierea Judecătoriei Slatina.

Hotărârea a fost atacată de Parchet la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a admis apelul procurorilor şi l-a lăsat pe Cotoşman pieton pentru următorii doi ani.
„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva sentinţei penale nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina. Desfiinţează în parte sentinţa penala nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina si rejudecând: In temeiul art. 85 alin 2 lit. g) Cp impune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să nu conducă autovehicule. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii penale”, au decis vineri magistraţii craioveni, hotărârea fiind definitivă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.