duminică, aprilie 18 www.impactinolt.ro

Judecătoria Slatina a încetat procesul penal față de Costinel Alecsandrescu. Condamnare pentru afaceristul Ilie Petre

Judecătoria Slatina a decis azi încetarea procesului penal față de Costinel Alecsandrescu, fost director al Ansamblului Doina Oltului, decedat în urmă cu aproximativ o lună. Inculpat în același dosar, omul de afaceri Ilie Petre a fost condamnat în primă instanță la 2 ani și 10 luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani.

(…) încetează procesul penal faţă de inculpatul Alecsandrescu Petrişor Costinel, constatând că a intervenit decesul acestuia. În baza art. 25 alin. 6 C.proc.pen. lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Centrul Județean de Cultură și Artă Olt (…) menține măsura asiguratorie a sechestrului instituită prin ordonanţa din data de 09.11.2015 în dos. nr. 4844/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina asupra bunurilor inculpatului Alecsandrescu Petrişor Costinel. Această măsură asigurătorie va înceta de drept dacă persoana vătămată nu va introduce acțiune în fața instanței civile în termen de 30 de zile de la rămanerea definitivă a hotărarii. (…) Condamnă pe inculpatul Ilie Petre (…) contopeşte pedepsele principale, complementare şi accesorii, aplicate prin prezenta sentinţă, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, sporită cu 10 luni închisoare, reprezentând 1/3 din totalul celorlalte cinci pedepse, inculpatul Ilie Petre urmând a executa: -pedeapsa de 2 ani şi 10 luni închisoare; -pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. -pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen. pe durata executării pedepsei principale rezultante. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani şi 10 luni închisoare, precum şi a pedepsei accesorii, iar în temeiul art. 92 alin.1 C.pen. fixează termen de supraveghere de 3 ani. (…) admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Centrul Județean de Cultură și Artă Olt şi obligă inculpatul Ilie Petre la plata către această parte civilă a sumei de 123.449,38 lei cu titlu de daune materiale, contravaloarea materialelor de construcție. (…) menține în parte măsura asiguratorie a sechestrului instituită prin ordonanţa din data de 09.11.2015 în dos. nr. 4844/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina asupra bunurilor inculpatului Ilie Petre până la concurența sumei de 123.449,38 lei. (…) dispune desfiinţarea înscrisurilor falsificate”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Slatina.

Cei doi au fost trimiși în judecată în 2016, acuzațiile din dosar fiind de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, respectiv complicitate la aceste infracțiuni. Atât Costinel Alecsandrescu cât și Ilie Petre au fost achitați în primă instanță de Judecătoria Slatina, Curtea de Apel Craiova desființând însă sentința și dispunând rejudecarea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.