sâmbătă, februarie 16 www.impactinolt.ro

Prima condamnare în dosarul delapidării Primăriei Perieți

Ion Luță, fost primar al comunei Perieți vreme de mai multe mandate, a fost condamnat de Judecătoria Slatina la 2 ani de închisoare, instanța stabilind amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Acuzat de delapidare în formă continuată, Luță a beneficiat de o pedeapsă blândă după și-a recunoscut faptele, încheind acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

”Admite acordul de recunoastere a vinovatiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina cu inculpatul LUTĂ ION(…) stabileste pedeapsa de 2 ani inchisoare in sarcina inculpatului LUTĂ ION pentru savarsirea infractiunii de delapidare in formă continuată. În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) interzice inculpatului ca pedeapsa complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege pe o perioadă de 3 ani cu mentiunea că pedeapsa complementară se va executa numai în situatia anulării sau revocării amânării aplicării pedepsei. (…) impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Colegiul National „Ion Minulescu” Slatina sau Colegiul National „Radu Greceanu”, jud.Olt pe o durată de 60 de zile şi să nu părăsească teritoriul României fără acordul instantei”, se precizează în încheierea Judecătoriei Slatina, hotărârea nefiind definitivă.

Fostul edil al comunei Perieți nu este singurul inculpat din acest dosar – tot pentru delapidare este judecat și actualul primar al localității, Costin Robert Vâlceleanu, dar și Elena Olteanu, secretarul primăriei. Acord de recunoaștere a vinovăției a încheiat cu procurorii și Elena Olteanu, dosarul nefiind încă soluționat de instanță.

Cei în cauză sunt acuzați de procurori că, în perioada 2012-2014, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. ”Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

În aceeași zi în care a pronunțat sentința pentru fostul primar al comunei Perieți, instanța a dispus și începerea judecății în dosarul lui Costin Vâlceleanu.
”Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 2870/P/2016 din data de 12.12.2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina privind pe inculpatul Vâlceleanu Costin Robert, trimis în judecată în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Vâlceleanu Costin Robert, privind nelegalitatea actelor de urmărire penală, ca neîntemeiate. Dispune începerea judecăţii cauzei”, a decis instanța.

Inițial, tot pentru delapidare erau cercetați și contabilul Roxana Grădinaru, casierul Marin Mitrică şi un fost consilier, Romulus Enache. Împotriva soluțiilor de neurmărire/netrimitere în judecată a celor trei a formulat plângere Costin Vâlceleanu, dosarul fiind înregistrat pe 30 ianuarie la Judecătoria Slatina.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.