sâmbătă, aprilie 27 www.impactinolt.ro

Fostul primar al comunei Cungrea, eliberat condiționat

Condamnat definitiv în martie 2021 la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul parcurilor din comuna Cungrea, Ion Murguleț, fost primar al localității, a obținut luna trecută o primă decizie de eliberare condiționată.

„Admite propunerea de liberare condiţionată. Dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate Murguleț Ion, din executarea pedepsei închisorii de 4 ani şi 6 luni, aplicate prin sentinţa penală nr. 547/2019 a Judecătoriei Slatina, fiind emis M.E.P.I. nr. 661/2021. Intervalul cuprins între data liberării şi data împlinirii duratei pedepsei (09.09.2025) constituie termen de supraveghere pentru condamnat. Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Din motivarea hotărârii reiese că în perioada petrecută după gratii fostul primar a participat la numeroase programe educative și nu a avut sancțiuni disciplinare.
„Instanța notează că în perioada de aproximativ 2 ani și 10 luni de când persoana privată de libertate se află în custodia statului a participat la numeroase programe educative, implicarea în acest domeniu fiind constantă și intensă, deținutul obținând la o parte dintre acestea punctaj maxim. Totodată, instanța va avea în vedere că persoana condamnată nu a înregistrat niciun refuz de participare la activitățile și programele desfășurate în unitatea de detenție, aspect din care reiese dorință reală de a se reintegra, neexistând riscul ca eforturile depuse să fie de ordin formal, îndreptate exclusiv pentru a obține beneficiul legal al liberării condiționate.
În continuare, instanța va ține cont de faptul că persoana condamnată nu a fost sancționată disciplinar și că a fost recompensată de 9 de ori, elemente apte de a confirma dorința de a-și corija comportamentul infracțional.
Totodată, instanța va avea în vedere că deținutul a prestat activități lucrative pe perioada executării pedepsei, fiind considerate ca executate în baza acestora un număr de 131 de zile.
În plus, instanța va ține cont de evaluarea psihologică a persoanei condamnate din care reiese că își asumă responsabilitatea faptei comise, aspect extrem de important în procesul de evaluare a oportunității liberării anticipate”, se menționează în motivare.

În dosarul care i-a adus condamnarea, Murguleț a fost acuzat că a încheiat în mod abuziv şi fără respectarea dispoziţiilor legale un contract de prestări servicii (proiectare) cu o valoare disproporţionată faţă de costul real al serviciilor. De asemenea, în mod abuziv, a semnat şi acceptat la plată lucrări care nu erau executate în contractul ce avea ca obiect înfiinţarea unui parc în localitate. Fostul primar al comunei Cungrea mai este judecat în alte două dosare în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, în formă continuată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.