sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Fotbalistul care și-a înjunghiat fratele, condamnat la închisoare cu executare

Remus Viorel Roncea, fotbalistul din Morunglav care în noiembrie 2017 și-a înjunghiat fratele cu un cuțit, a fost condamnat la doi și șase luni de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă.

”Condamnă pe inculpatul Roncea Viorel Remus, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor, prev. de art. 66 alin 1 lit a şi b C.p. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). (…) În temeiul art. 72 C.p. deduce din pedeapsă perioada reţinerii şi arestării, începând cu data de 06.11.2017 la zi. În temeiul art. 7 din legea 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ la liberarea din penitenciar. În temeiul art. 5 din legea 76/2008 inculpatul va fi informat că datele biologice prelevate vor fi utilizate pentru obţinerea în stocarea în SNDGJ a profilului său genetic. În temeiul art. 112 alin 1 lit b c.p.p. confiscă de la inculpat o lamă metalică de cuţit în lungime de 22 cm. şi lăţime de 3,5 cm ce prezintă pete de culoare brun roşcată cu aspect de sânge”, se precizează în hotărârea pronunțată la începutul lunii noiembrie de Tribunalul Olt.

Apelul lui Remus Viorel Roncea a fost respins luna trecută de Curtea de Apel Craiova, ca nefondat, decizia fiind definitivă.

Fotbalistul echipei din Morunglav a fost trimis în judecată după ce, în noiembrie 2017, în urma unui conflict spontan și-a înjunghiat fratele.
”Inculpatul a venit de la fotbal, a găsit victima la el în cameră, în pat, şi i-a zis să se ridice că vrea să se odihnească, o discuţie din aceasta puerilă. Se pare că victima i-a dat prima lovitură, au ieşit afară şi au început să se îmbrâncească, iar atunci inculpatul a luat un cuţit. Iniţial, s-au îmbrâncit. Autorul având cuţitul în mână, este posibil ca prima leziune să fie ca urmare a acelei îmbrânceli, iar după aceea el i-a aplicat o lovitură cu lama cuţitului în zona hemitoracelui stâng. Au fost două lovituri, victima a fost transportată şi internată la Spitalul Slatina, necesitând 10 – 12 zile de îngrijiri medicale”, declara presei locale purtătorul de cuvânt al Parchetului Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.