luni, iunie 1 www.impactinolt.ro

Sentință definitivă pentru primarul comunei Coteana

Curtea de Apel Craiova a pronunțat ieri sentința definitivă în dosarul în care Vasile Costea, încă primar al comunei Coteana, a fost judecat pentru conflict de interese și fals în declarații, fapte săvârșite în perioada în care era viceprimar al localității.

Vasile Costea a fost acuzat de procurori că în 2012 i-a dat fratelui său trei contracte, prin încredințare directă, iar în calitate de membru în comisia de evaluare a ofertelor a dat și o declarație în care susținea că nu este rudă cu nici unul dintre ofertanți. Anul trecut, Judecătoria Slatina i-a stabilit o pedeapsă de 1 an și 11 luni cu amânare, hotărâre care a fost contestată atât de inculpat cât și de procurori la Curtea de Apel Craiova. Sentința definitivă în acest dosar a fost pronunțată ieri – 1 an și 6 luni cu amânare.

Solutia pe scurt: Admite apelurile, desfiinţează în parte sentinţa apelată şi, în rejudecare: Descontopeşte pedeapsa rezultantă în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. (…) Stabileşte pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 301 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen. În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 alin. 1 rap. la art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau de a ocupa o funcţie publică. (…) Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare pentru infracţiunea prev. de art. 326 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen. (…) Stabileşte pedeapsa rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 45 alin. 1 şi 5 C.pen. inculpatul va executa pedepsele complementară şi accesorie alături de pedeapsa principală rezultantă. Menţine dispoziţiile sentinţei privitoare la aplicarea art. 83 alin. 1 şi 3 C.pen. referitoare la amânarea aplicării pedepsei principale şi aplică corespunzător art. 90 alin. 1 C.pen. în privinţa pedepselor complementare şi accesorii. În baza art. 25 alin. 3 C.pr.pen. dispune desfiinţarea în totalitate a celor trei declaraţii de confidenţialitate şi imparţialitate aflate la filele nr. 72, 115 şi 157, vol. II dosar urmărire penală. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt contrare prezentei. Cheltuielile judiciare din faza apelului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 30.01.2019.

În urmă cu câteva zile, Vasile Costea a pierdut și procesul în care era acuzat de incompatibilitate. Ca urmare a sentinței definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, mandatul de primar al comunei Coteana deținut de Vasile Costea va înceta prin ordin de prefect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.