sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Achizițiile din pandemie: Angajată a Primăriei Slatina, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA


O angajată a Direcției Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina este oficial prima inculpată în dosarul achizițiilor din pandemie. Luna trecută, aceasta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA.

Dosarul în care Florentina Lica, inspector principal la Patrimoniu, și-a recunoscut vinovăția a fost înregistrat pe 28 decembrie la Tribunalul Olt, instanța stabilind că pronunțarea hotărârii va avea loc pe data de 27 ianuarie.

Potrivit DNA, angajata primăriei a recunoscut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, a acceptat încadrarea juridică și a fost de acord cu pedeapsa – 3 ani cu suspendare pe un termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea unor drepturi.

„La solicitarea dvs, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele:
În cursul lunii decembrie 2022, procurorii anticorupție au încheiat cu persoana la care faceți referire un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina acesteia reținându-se săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în legătură cu modalitatea de încheiere a unor contracte de achiziții publice.
În prezența apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea unor drepturi.
Având în vedere că dosarul respectiv a fost disjuns dintr-o cauză mult mai complexă, care se află în lucru, în acest moment, alte informații nu vă pot fi puse la dispoziție fiindu-le incidente prevederile art. 12, alin. 1, lit. e și f din Legea544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes”, a precizat DNA.

În pandemie, Direcția de Administrare a Patrimoniului din cadrul Primăriei Slatina a atribuit către firma Solutions Line SRL un contract de peste 9 milioane lei fără TVA pentru achiziția de măști, mănuși și dezinfectant.

”Contractul a fost semnat peste noapte, la o zi după adoptarea hotărârii acordării materialelor de protecţie în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi înainte de aprobarea consilierilor locali, cu o firmă al cărui acţionar este un partener al finului primarului într-o altă firmă. Răzvan Chiriţă, acţionar al Line Solutions, firma care a livrat măştile şi mănuşile, dar şi dezinfectantul pentru dispenserele cumpărate printr-un alt contract, este partener cu Dorel Cătălin Ilie, finul primarului Emil Moţ şi preşedintele Clubului Sportiv Municipal Slatina (aflat în subordinea Primăriei Slatina) în firma Pro Quality Event Org S.R.L”, preciza adevărul.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.